[]

İngilizce akademik yazım yeteneğini nasıl geliştirebilirim?

Merhaba
Seviyem b1-b2 arasında. Kendi başıma çalışıyorum (okuma, gramer essay yazma gibi) essaylerimi kontrol eden bir arkadaşım var 1 ayda 4-5 essay yazabiliyorum. Haftada 1 speaking yaptığımiz bir arkadaşım var. Ama ben hâlâ ingilizcemin (yeteri kadar) ilerlemediğini/ iyi olmadığını biliyorum. Bunu daha hızlı ve sağlıklı nasıl ilerletebilirim?

İngilizce akademik rapor, makale yazabilecek seviyeye gelmem takribi ne kadar süre alır. Artık hiç o aşamaya ulaşamayacakmisim gibi hissediyorum:/ yetişkin dönemde dil öğrenen ve bu seviye gelebilen birileri var mı? Ben umudumu yitirdim açıkçası.
Varsa önerileriniz çok mutlu olacağım.
Teşekkürler.

 
yazma en yavaş ve en zor ilerme kaydedilen dil yetisi olabilir.

o yüzden bu tarz spesifik bir amaç için belirli bir seviyeye ulaşmak gerçekten emek harcamak ve zaman gerekiyor.

mümkün olduğunca geribildirim alarak yanlışlarınızın üzerine gitmenizi arttırarak devam etmenizi tavsiye ediyorum.

bol bol okuma yapmak ve bol bol yazarak geribildirim almak.

başka yapacak bir şey yok. keşke olsa.
  • AlsterWasser  (07.09.22 12:24:59 ~ 12:27:33) 
  • but that was just a dream  (07.09.22 12:38:07) 
Bol bol okumak, yazmak, dinlemek. Beyin maruz kalmadan öğrenmiyor. Haftada bir konuşma ile yazma ile ingilizce çok uzun sürede gelişir. Sizin kulağınıza ingilizce podcast takmanız lazım, izlediğiniz içerikleri ingilizce ile değiştirmeniz lazım. Yazmak istediğiniz esseylerin tarzında okumalar yapıp beğendiğiniz kalıpları not almanız lazım.


  • zimbirik  (07.09.22 15:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.