[]

paranın değerini korumak için ne yapayım?

elimde bir miktar para var. güvence olarak kenarda dursun, ihtiyaç olursa oradan tırtıklarım diyorum. amacım lirada kalmamak, değer düşüşünü olabildiğince engellemek. borsaymış hisseymiş kriptoymuş vs. girmem. en mantıklı araç ne olur? üçe bölüp euro, altın ve dolar hesabı yapsam mesela? makul mu?

bir de altın için enpara'daki altın hesabını kullanayım mı? artık bildiğim kadarıyla her bankanın var böyle işleri ama fiyatları ne kadar oynuyor bilmiyorum. her ay az miktarda da olsa bozdurmam gerekebilir mesela, bu durumda çok kaybım olsun istemem. fiziksel olarak saklamayı düşünmüyorum, ya kaybeder ya da nereye koyduğumu unuturum.

hayatımda hiç kenara koyacak kadar param olmadı o yüzden kafam karıştı biraz.

 
dediğin gibi üçe böl üçüne de yatır ama ihtiyac halinde altını bozma dolar yada euro dan bozdur kullan bankalarda onların komisyonu daha az çıkıyor birde yatırırken iyice araştır hangi banka ne kadar komisyon kesiyor


  • mehmetcayofficial  (31.08.22 14:42:17) 
Dürüst olmak gerekirse tam bir kapan kurulmuş durumda. Borsa dışında her şey enflasyona karşı değer kaybediyor, borsa ise tam bir muamma (son haberlere bakarsan anlarsın). En az risk bence yine de altın-dolar-sterlin-euro sepet yapmakta. Ya da KKM deneyebilirsin ama vade bozmak pahalıya patlar. Yatırım tavsiyesi değildir.


  • prole  (31.08.22 14:44:01) 
Borsayla kendiniz uğraşmak istemiyorsanız güvendiğiniz bankaların fonlarına da yatırabilirsiniz parayı. Fon konusu da kendi içinde riskli gerçi, sonuçta paranın yönetimi sizden çıkıyor bir yerde, ama en azından "bir bilen" faktörü devreye giriyor.


  • akhenaten  (31.08.22 15:14:55) 
Borsa ve kripto işi eğer takipte kalacaksınız ya da yeteri kadar bilgi sahibiyseniz girilebilir gibi geliyor bana. Ben de üçe bölmeyi uzun vadede mantıklı buluyorum. Alıp unutmak en mantıklısı.


  • Amaranta ursula  (31.08.22 15:44:14) 
şu fonlardan eşit miktarda al: hvs, aoy, tge, yay, otj


  • alperz  (31.08.22 16:47:44) 
2-3 sene içinde almayı planladığın şeyleri satın al. herşey şu an 4x ama 6-7x olmaya gidecek bir kaç aya. o yüzden alacağın şeyleri al bence.


  • ayseee  (31.08.22 19:18:16) 
icinde oturmalik ev alacak kadar bir para degilse, senin profilinde biri %50 dolar %50 euro alip bankada birakmali. borsa, kripto, 2-3 senelik ivir zivir satin almak (???) sonu kabusla bitme ihtimali cok yuksek seyler. bir sey surekli takipte kalmani gerektiriyorsa kumar gibi risklidir ve kasa eninde sonunda kazanir. insan dogasi geregi az gozlu, kendini sabote etme.


  • hot potato  (31.08.22 19:22:41 ~ 19:41:53) 
Bazı fonlar enflasyonun hatta dövizin bile üzerinde getiri sağlıyor. Tefaş üzerinden takip edebilirsiniz.


  • anten  (01.09.22 10:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.