[]

Kedinin koltuk tırmalaması

Nasıl vazgeçirebiliriz? bezdim çünkü ben.

2 ay önce aldığım koltuklarım kullanılmaz hale geldi. Kumaşı da böyle keten gibi hani tam tırnağa uygun :) berbat hale geldiler. Ne yapsam engelleyemedim. Tırmalama tahtası vs var. Koltuklara kedi kovucu vs sıkıyorum bana mısın demiyor :)
Örtü serdim örtüyü de delip geçiyor yine tırmalıyor öyle bir gayreti var.

Lütfen çözüm :,) gözümün önünde yeni gelin eşyalarım mahvoluyor.

 
biz de bu şekilde 1 koltuğu feda ettik maalesef. tırmalarken bağırdık biz, bağırınca korkup bırakıyordu. şimdilerde tamamen bıraktı diyebiliriz.


  • giovanne  (29.08.22 10:37:14) 
@giovanne, bunu da denedim ama daha çok hırs yapıyor bağırınca sinirleniyor ve pusuda bekleyip bilerek tırmalıyor :) normalde 3 5 tırnak atıp gider ama bağırınca dakikalarca gidip gelip tırmık :,)


  • kaptan maydanoz  (29.08.22 11:03:33) 
ben çözemedim, bir köşesini açtı içinin süngeri dışarı çıktı baya. üzerine örtü örtüyorum, o zaman yapmıyor. beaphar keep off spreyler var, onlardan alıp deneyebilirsiniz sıktığınız yere gitmiyor.


  • veritaslibertas  (29.08.22 11:20:18) 
tay tüyü kumaş kedilerin tırmalamak istemedikleri kumaşmış. Ben koltuklarımın üstüne bu kumaştan örtüyorum. İşe yarıyor Deneyin dilerseniz


  • serbest gezen koala  (29.08.22 11:36:56) 
Tırmalamanın en temel nedeni, kedilerin tırnaklarını kolayca temizlemek istemesidir. Kedi kumu "aktif karbonlu" olarak kullanırsanız, çok az bulaştığı için kediler çok az tırmalama yapacaktır.

Bir de tay tüyü koltuk kılıfı işe yarar, ancak koltuk köşelerini kapatmak zordur. Tırmalaya devam ederler.

Yavru kedi varsa (bir yaşından daha küçük) koltukların altını PVC saydam malzeme ile kaplamanız da gerekir.

Uzun vadede size mutluluk verecekler. Sabır ve mutlulukla devam edin :)
  • alfired  (29.08.22 11:50:29) 
Tay tüyü kumaş +1 tırmalasa bile kumaşa zarar veremiyor.

Bir de eve tırmalama tahtası alın diyecektim ki varmış. Tırmalama tahtasını cazip hale getirmeyi deneyin, tahtayı tırmaladıkça ödül maması vermek, tahtanın yanında yaş mama/malt vermek gibi şeyler deneyebilirsiniz belki.
  • kobuzchu kiz  (29.08.22 11:51:20) 
valla keten alarak baştan hata yapmışsınız. keten ve deri tarzı ürünlere karşı koyamıyor manyaklar.

tırmalama tahtasına kedi nanesi spreyi sıkın. oraya doğru yönlendirin
  • delidir yakalayin  (29.08.22 12:07:16) 
koltuga bir suru koli bandi yapistirmayi deneyebilirsiniz, tirmalarken kazara kendilerine yapisinca rahatsiz olup uzak duruyorlar.


  • taurina  (29.08.22 21:07:29) 
Maalesef hiçbir çözümü yok. Sırf bu nedenle yeni koltuk takımı almıyorum


  • soper  (30.08.22 02:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.