[]

en sansasyonel osmanli padisahi

Tahta cikisi, yasami ve ölümü de göz onune alinirsa acik ara yavuz selim midir ?

Sizin için kimdir ? Yada kimlerdir ?


 
Tarihle aram yok ama benim ilk aklıma nedense hep Genç Osman geliyor.

Çok genç yaşta tahta çıkması, genç yaşına rağmen çok olgun bir karaktere sahip olması ve yeniçerilerin elinden kanlı ölümü benim açımdan sansasyonel.

Kanlı diye belirttim. Çünkü padişahların kanının dökülmesi halk nezdinde çok büyük bir olaymış. Genç Osman'ın ölümünü halk çok uzun süre sindirememiş.
  • himmet dayi  (26.08.22 21:28:20) 
Tartismasiz 2. Abdulhamid


  • freedonia  (26.08.22 21:43:12) 
Selim'in sansasyonel ne olayı var?

- II. Selim hamamda cariye kovalarken düşüp kaburgasını kırıp ölmüş
- II. Osman'ın öldürülmesi en büyük olaylardan biri
- III. Osman cariyeler haremden geçerken sesi duysun da saklansın diye demir ökçeli ayakkabı ile gezermiş
- III. Mehmet'in 19 kardeşini öldürmesi ve farklı kaynaklarda farklı temellere bağlandırılan ölümü var.
- IV. Murat var, "o hareketi yanlış yapıyorsun hocam!" diyen bodyci dostlarını dinlemediği için yanlış hareketler ile eklem ve kas rahatsızlıklarına yakalanıp kendi yasakladığı alkolden siroz olan

bir sürü saray entrikası, öldürülme, öldürülmemek için deli taklidi yapma, kafeste delirme vs. var.



ekleme: aşağıda cevap gelmiş de arkadaşlar okuma yazmanız da mı yok? "Yavuz Sultan Selim napmış" diyen mi var? Bir de gidip üşenmeden youtube'dan Yavuz Sultan Selim savaşları videosu atmış. Savaşçı/Komutan bir padişahın savaş kazanması kadar doğal ne olabilir? Hangi yanı "sansasyon" bunun? Cidden bu seviyede... Neyse.
  • nawar  (26.08.22 21:50:22 ~ 27.08.22 00:43:55) 
Fatih Sultan Mehmet bana göre.


  • dissendium  (26.08.22 21:50:45) 
bence kesinlikle halit ergenc


  • nibba  (26.08.22 21:59:44) 
www.youtube.com
yavuz sultan selim napmış diyenler izlesin

ulan babasına kafa tutup meydan muharebesine kadar gitmiş iş. sonra biri çıkıyor "bunun nesi sensesyön..."
  • bass solo take one  (26.08.22 23:06:31 ~ 27.08.22 01:23:21) 
vahidettin i de yabana atmayalım. sakarya meydan muharebesi esnasında 19 luk nimet nevzat hanıma düğün yapan adam neticede.

ayrıca freedonia +1. 2. abdülhamit kesinlikle yabana atılacak bir padişah değil.
  • issiz karga  (27.08.22 00:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.