[]

iPhone kamera efsanesi doğru mu?

İflah olmaz bir androidici olarak yakın zamanda iPhone 13 aldım. Güncelleme geliyor mesela güncellemeyi yapıyorum. Ama eskiden hep bu güncellemelerde iPhone kamerasının bilinçli kötüleştirildiği söyleniyordu. Doğru mudur? Zamanla ilk alındığındaki kadar net çekmiyor vs deniliyor.




 
forumlarda falan bahsediliyordu böyle bir şeyden ama ben hiç yaşamadım. her zaman tüm güncellemeleri yaptım. (iphone 4-8-13 pro kullandım/kullanıyorum). sanmıyorum açıkçası.


  • orient blue  (26.08.22 17:38:20) 
Doğru değil. Batarya sağlığı düşen iPhone’larda işlemci hızının bilerek yavaşlatıldığı doğruydu. Bu yüzden başı çok derde girdi Apple’ın. Bu tarz, bilerek kamera kalitesini düşürmek gibi bir şey yalıyor olsalar bunu ispatlayıp tazminat koparmak istetecek binlerce kişi pusuda bekliyor.


  • himmet dayi  (26.08.22 19:20:52) 
Doğru. iPhone 7’de bizzat deneyimledim. 3. Senede kameranın çektiği fotoğraflar çamura dönmüştü.


  • mevsimler  (26.08.22 21:12:14) 
yazılımdan çok lensin çizildiğini düşünüyorum ben. O etkiliyor.

Ek olarak, yıllar içinde gözümüz daha iyisine alışıyor. Mesela 3-4 yıl önce "en iyisi" diye aldığın ve hayran kaldığın telefonun kameranın fotoğraflarına bak, şimdi daha iyisini görmüş halinle bakınca bazı kötü yanlarını keşfedeceksin.

Zamanında fullhd tv'yi bayılarak izlerdik şimdi 4k olmayınca kalitesiz geliyor. Gibi gibi.
  • nhk ni youkosu  (26.08.22 22:19:26) 
Ben de zamanla lensin ve sensörün eskimesi olarak yorumluyorum, yazılımsal değil. 8 sene kullandığım iphone 6'yı ilk 6 sene bilerek güncellememiş olmama rağmen foto/video kalitesi bariz bir şekilde düşmüştü. Yanlışlıkla güncellediğimde de kamera kalitesinde değişiklik olmadı. Fotoğraflar icloudda olduğu için 8 sene içinde çektiğim tüm fotolar duruyordu tabi galeride. 2014'te çektiğim foto ile 2021'deki arasında baya baya fark var.


  • mirafiori  (26.08.22 22:59:51 ~ 23:09:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.