[]

yazılım alanında yetenek için hangi siteye daha çok bakılıyor?

github vb. projeler için olmazsa olmaz bir yer. orayı ayrı tutuyorum. bunun dışında işe alımda veya işe alım sırasında bir yazılımcının hangi sitedeki profillerine bakılıyor?

örneğin coderbyte, hackerrank, topcoder, leetcode vs vs vs...


 
faang hariç algoritma bakan şirkete denk gelmedim. yani mülakatta soruyorlar (ben de soruyorum), ama leetcode profiline bakan yok gibi.

sağlam blog'u varsa bakıyorum ama.
  • plutongezegendegilmi  (24.08.22 16:23:48) 
ise alim sirasinda kendimden ve ekip arkadaslarimda da gozledigim oncelik sirasi su sekilde oluyor;
1. daha onceden hangi sirkette calismis. eger buyuk teknoloji sirketlerinden birinde calistiysa cok avantajli hale geliyor.
2. hangi projelerde neler yapmis. teknik olarak zor, teknoloji olarak guncel bir projede calistiysa onemli hale geliyor.
3. ilk iki noktada bir fikir edinilmediyse, ornegin adayin ilk tecrubesi olacaksa, githuba bakiyoruz. eger acik kaynak projeye degeri olan bir katki yaptiysa cok cok onemli bir avantaj oluyor. bu ekip icinde calisma, buyuk projeye katkida bulunabilecegini ve surecleri bildigini gosteriyor. alternatif olarak kendi projesini de gelistirmis olabilir, bu durumda da yazdigi kodlara, commit mesajlarina ve duzenine bakariz.
4. teknik gorusmedeki performansa bakariz. burada programlama dili konusundaki bilgisi, leetcode/hackerrank gibi sitelerdekine benzer algoritma yetenegi, sistem design bilgisi olculur genelde bu gorusmelerde.
5. egitimin yaninda iletisim, istek, gelismeye acik olmak, uyum gibi sosyal ve insani niteliklere bakariz.

elbette herkesden kusursuz olmasi beklenmez, degerlendirme yapanlar da hepsinde iyi degil zaten, ama kisinin bu noktalardaki durumuna gore ekip icinde herkes genel fikrinin sunar ona gore karar verilir. ekip icinde herkesin oncelik verdigi deger farkli olabilir ama genelde bu siraya gore oncelik veriyor herkes.
  • emrahday  (25.08.22 10:27:42 ~ 10:35:10) 
Merhaba,
Ulkeden ulkeye degisiyor bu. ABD sirketleri hackerrank, leetcode gibi siteleri cokca kullanirken Avrupadaki sirketler genelde ufak bir proje veriyorlar yapilmasi icin. Daha sonra projeyi gozden geciren yazilimcilar ile beraber bir gorusme daha oluyor.
Sahsi gorusum, hackerrank gibi sitelerin sinavlarinin/sorularinin gunluk is ile ortusmedigi. Diger yandan junior pozisyonlari icin secilen temel algoritma & veri yapisi sorulari ile teknik olarak yetersiz adaylari bastan elemek icin iyi bir alternatif.

Github ise bambaska mesele. Tanidigim cok iyi yazilimcilarin neredeyse tamaminin public github profili bombos, contributionlarin neredeyse tamami private repositorylere yapiliyor.

Toparlayacak olursak, junior pozisyonlar icin gecmis deneyimler az oldugu icin cv uzerinden yetkinligi anlamak zor. Bu yuzden github ya da test siteleri diger adaylarin onune gecmek icin fark yaratabilir.
Daha deneyimli pozisyonlar icin ise genelde cv uzerinde projelerde ne yaptigi aciklanmis mi, hangi teknolojiler nasil kullanilmis ona bakiliyor. Ardindan bahsettigim gibi yapilan proje ve onun gozden gecirilmesi ayni gorusmede teknik sorularla geciyor.
  • whisky  (25.08.22 12:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.