[]

kuralcı olmak

geçende otururken aklıma düştü.

ailem memur ailesiydi. her zaman kurallara itaat eden bir aileydik. ondan dolayı ben de kuralcı bir insan oldum.

ilişkilerime bakarken bu kuralcılık karşı taraf için bir sıkıntı yaratmış olabilir mi diye düşünür oldum. mesela dışarı çıkıp güzel vakit geçirmek istiyorsunuz. sevgiliniz ya da flörtünüz alkol alırken siz almıyorsunuz. ısrar ediyor. araç kullanacağınızdan bahsettiğiniz halde bir tanecikten birşey olmaz diyor ama siz yine de almıyorsunuz. eşlik edemiyorsunuz kısacası. böyle bir durumda karşı tarafı sıkıcı mı bulursunuz yoksa saygı mı gösterirsiniz? bu sadece bir örnek, benzer örnekler de üretilebilir.

 
sıkıcı bulurdum. ben de kuralcılıkla çok şey kaybettiğimi düşünüyorum salınca hayat güzelleşti hatta aşırı eglenceli oldu


  • ala09  (21.08.22 18:15:01) 
Araç kullanacağımı söylediğim halde alkol almam için ısrar eden birinin zekasından şüphe ederim. Bir kerecikten bir şey olmayacağını düşünsem ben zaten içerim. Ayrıca bu tarz bir insan için de, başkalarının hayatını umursamayan bir bencil olduğunu düşünürüm.
Eğer karşımdaki insan araç kullanacağı halde alkol alıyorsa da arabaya binmem. Öyle de kuralcıyım yani.
Benim ailem de memurdu. Hatta çevremde ailesi memur olan arkadaşlarımın hepsi benim gibi. Bu güZel bir şey. ama aklı başında davranmak için memur çocuğu olmaya gerek yok bence.
  • irene  (21.08.22 18:33:03) 
Ortadoğululuğun başat alameti kuralsızlıktan haz duymaktır. Ortadoğuluları hayatınızdan çıkartın.


  • mevsimler  (21.08.22 18:33:37) 
bir cok seyde oldugu gibi cevabi "degisir". bahsedilen ornekte de gorsutugum kisiyi begeniyorsam ve cekim varsa kuralci olmasi iyi bile olabilir. mesela fit biriyse "su kadardan fazla icmem, su saatte yatmam lazim" falan diyorsa saygi duyarim irade neticede. sanirim burada onemli olan tercihlerini kendine guvenli ve net bir sekilde ifade etmek.


  • hot potato  (21.08.22 18:39:01 ~ 18:39:51) 
Konuya, duruma göre değişir.


  • Amaranta ursula  (21.08.22 19:39:00) 
Abi partner seçerken bu kişilik özelliklerinin birbirinden çok uzak olmaması lazım diye düşünüyorum. Yani sen çok kuralcısın diyelim, karşındakinin de az ya da çok kuralcı biri olması lazım. "Nolacak yea" diyen elemanı sen gevşek bulursun, o da seni sıkıcı bulur, normal böyle olması. Yani saygı gösterebilir, ama yine de sıkıcı bulur, uzun vadede sıkıntı.


  • plutongezegendegilmi  (21.08.22 21:01:22) 
Senaryoya göre değişir. Mesela benimle içsin ve arabayı orada bırakıp eve taksiyle dönelim atıyorum. Böyle alternatifler bulabilirseniz iki taraf için de daha keyifli olabilir.


  • inawen  (21.08.22 21:43:25) 
plutongezegendegilmi +1
inawen +1

eğer sıradan bir hafta sonu buluşmasıysa çok sorun olmaz ama eğlenmek için organize ettiğimiz güzel bir gece falansa ya da mesela rakı balığa gidilmişse içmesini beklerim karşımdakinin.
zaten öyle bir programa arabayla gelinmemeli.
ya da araba bırakılıp taksiyle dönülmeli.
genelde o işler öyle halledilir.

bir de tabii mesafeler ve içilen içki de önemli.
yani yetişkin ve sürekli içmese de sosyal içici kıvamındaki bir erkek bir bira ya da bünyesine göre bir tek rakı içtikten sonra yakın mesafe için (mesela bostancı-erenköy falan gibi aynı ilçe içinde) rahatlıkla araba sürebilir.
ama köprü geçilecekse araba orada bırakılsa daha iyi olur mesela belki.
yani kuralcılıkla uptight olmak arasında fark var, o sınır aşılmamalı.
  • blatta hiberna  (21.08.22 21:59:40 ~ 22:00:01) 
Ben sebebi ne olursa olsun bana veya cevreme zarar vermedigim bir davranis icin “x istemiyorum” demissem (x’ten emin degilim, sence x mi yapsam, x yapmaktan cekiniyorum falan degil de x yapmam, yapmak istemiyorum) hala bunda israr eden bir insanla neden sevgiliyim diye dusunurum daha cok. (“Banyo yapmak istemiyorum” “ilacimi almak istemiyorum” demissem israr edilebilir tabii belki.)

Ha ama genel hali tavri cok kasinti bir insansa sıkıcı bulurum tabii. Cok gencken bir sevgilim vardi, her ortamda oldugundan daha olgun, agir biri gibi davranirdi. Komik sakaya bile gulmezdi. Insanlara “cocuklar!” falan diye hitap ederdi. Icimi en cok bayan insanlardan biridir bugun bile.
  • sopiro  (22.08.22 02:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.