[]

Deneme Süresinde Sigorta Yapılıp Yapılmaması

Yeni bir işe başladım ve bu benim aynı zamanda ilk işim. Kafamı kurcalayan ve beni huzursuz eden bir detay var ama. Başladığım gün(dün)ilk iki aylık deneme süresi boyunca sigortamın yapılmayacağını öğrendim. Böyle bir hakları var mı gerçekten? Benim bildiğim kadarıyla en geç ilk iş günü sigorta yapılmalı. Ne yapmalıyım bu durumda, tavsiyeleriniz nedir?




 
hakları yok.

ben böyle bi yerde çalışmazdım. şikayet et sgkya
  • jelly bear  (18.08.22 11:05:44) 
Böyle bir hakları yok, sigortasız işçi çalıştırmaya girer. Deneme süresi de olsa yapmak zorundalar. Konuşup ikna etmeye çalışın; bir şekilde ihbar edilirlerse ödeyecekleri sigortadan daha fazla ceza yerler.

Allah korusun, iş yerinde bir kaza yaşarsanız vs. gibi konulara girmek istemiyorum bile.
  • dunyayi kurtaran katir  (18.08.22 11:07:19) 
E devlet üzerinden 4A(SSK) Sigortalılarının Kendini Bildirmesi kısmını kullanarak bildiriminizin yapın. Sonrasın da firma uğraşsın sgk dan gelen ceza vs ile. Bir gün bile çalıştırsalar sgk girişinizi yapmak zorundalar


  • delikedidilimiyedi  (18.08.22 12:43:34) 
benim de basima geldi bu, patron biraz arizaydi 2 gun calisip kacanlar falan oluyormus benden once o da muhtemelen bu yuzden biraz zaman gecmeden yaptirmiyordu. sonra baya calistim orda kadini da severdim benden beklemedigi bir performans almisti ilk basta sinir olmustum ama ilk ciddi tecrubemdi yasim da geciyordu ses etmedim. tabi ki haklari yok ama tavir, yaklasim nasil ona da bakmak lazim. yapilani kabul etmiyorum ama sakince degerlendirmek lazim.


  • bay b  (18.08.22 12:53:58) 
Yukarıda da bahsedildiği gibi bazen yeni işe başlayan gençler kaçabiliyor. Fakat bu sadece hak hukuk konusunda problemli mobbing'in normal karşılandığı firmalarda olur. 10 senelik tecrübesi olan göbekli bir abin olarak çalışma hayatından soğumaman adına biraz daha araştırıp daha karakterli bir firmaya geçmeni tavsiye ederim.


  • dirildimde geldim  (18.08.22 15:53:10) 
Cevaplar için teşekkürler. Burada şuan çalışıyor gözüksem de zaten iş arayışıma ara vermedim hiç. Daha kurumsal bir yerden teklif geldiği an burayla ilişiğimi kesmeyi düşünüyorum.


  • b30wu7f  (18.08.22 17:30:34) 
işverenin yaptığını haklı çıkarmaz ama özellikle yeni mezun kişiler işe giriyor hemen gidiyor bir sürü evrak işi çıkıyor bundan dolayı olabilir.
sigortanın sağlık dışında pek bi esprisi kalmadı zaten emeklilik yaşı kaç oldu, emeklilik dönemi için eskiden önemliydi ama şuanda patates

  • mysql34  (18.08.22 17:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.