[]

Yökdil sosyal

İngilizce seviyem heralde A2, tam bilmiyorum. Çok fazla kelime bilgim yok. Grammer de eh işte. Mart-nisan ayına kadar yökdilden 70-80 aralıgında puan almam gerek. Limitleri zorlayacağım zor olacağının farkında olsam da. Verebileceğiniz tavsiye var mı?
1. Yds ile arasında çok bir fark var mı?
2. A2 seviyesi birisi youtube ve kitaplar aracılıgıyla 70 75 alabilir mi? İlla dil kursuna mı gidilmeli online vs?
3. Youtubeda kimi izleyebilirim? Kitap olarak hangi kitapları tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

 
1. Var. Yökdil daha kolay. Girmedim ama yayımlanan sorulara baktım.

2. A2 ile 70 alman zor. Ben B2 üstü olarak YDS'den 80 alabildim. Kursa gitsen iyi olur. Sonuçta başlangıçta sana iyi şekilde anlatılması temel açısından önemli.

3. Ben bu sınavlardan önce İngilizce öğrenilmesini destekliyorum. Yani bu sınavları düşünmeden İngilizce dizi, film izleyerek, kitap okuyarak bilginin artırılmasını daha mantıklı buluyorum. Çünkü sınavlar bildikten sonra zaten yapılabiliyor.

O yüzden gidip sınav için kitap almak yerine küçük bir İngilizce hikâye kitabı alıp kelime öğrenseniz daha faydalı olur. Ya da en kolayı BBC okumak. Modadil fena değil. Tavsiye yazmış olayım.
  • dissendium  (16.08.22 19:18:05 ~ 19:18:36) 
1. Yökdil bir tık daha kolay ama eskiye nazaran zorlaştırdılar. İlk zamanlarında kolaylıkla 50+ alınabiliyormuş. Siz özellikle bu sene yapılan sınavları baz alın.
3. ydstime Yunus Hoca çok iyidir. Özellikle kelime için birebir.
Ankara Dil Akademisinede bakabilirsiniz.
Modadil+1 ama direk bundan başarsanız moraliniz bozulur, denemeleri biraz zor.
  • hayalhayal  (16.08.22 20:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.