[]

hgs iptali

merhaba,

babamdan miras kalan aracı satmadan önce hgs'yi kapattırmak istiyorum. ptt'de yapıyorlarmış. yalnız ben e-devlet'e girdiğimde "adınıza kayıtlı herhangi bir hgs hesabı bulunamadı" uyarısı alıyorum. araçta hgs olduğundan eminim. hgs numarasını nereden öğrenebilirim?

bir de ptt'de form veriyorlarmış sanırım, onu doldurmak için ihtiyaç duyduğum bilgiler neler? ruhsatı almam gerekir mi örneğin? süreci bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

benim ehliyetim yok, dolayısıyla bu işlerden hiç anlamıyorum. bana da "kapattır, satıldıktan sonra sana borç yazmasın" dediler o yüzden gideceğim, hiç bilmem etmem.

 
Hgs'nin PTT'den olduğundan emin misin?
Bankalardan da olabilir.

  • Mirket  (13.08.22 22:30:30) 
işte aslında ondan da emin değilim :/ onları nasıl öğrenebilirim? aracı üç kardeş hisseli olarak üstümüze aldık, e-devlet'te görünüyor ama hgs'ye dair hiçbir kayıt çıkmıyor.


  • der meister  (13.08.22 23:06:03) 
Babanızın hesabı olan bankaları dolaşacaksınız.
Bir de HGS çağrı merkeziyle konuşmayı deneyin.
0850 460 60 60 HGS çağrı merkezi
Önce araçta HGS etiketi varsa, barkodun altında etiket numarası vardır. o numarayı, sorulma ihtimaline karşılık hazır bulundurun.
  • Mirket  (13.08.22 23:49:23) 
Babanızın hesabı olan bankaları edevletinizden tespit edebilirsiniz, bunun için veraset ilamı aldığınızı varsayıyorum yakın zamanda. Kapattırmak için veraset ilamina illaki ihtiyacınız var bu arada.


  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (14.08.22 00:15:37) 
hesabı olan bankaları e-devlet'ten nasıl tespit edebiliriz? benim bildiğim öyle bir imkan yok... biz tek tek bankaları dolaşmıştık veraset ilamıyla. ben şu an başka bir şehirdeyim, vefat ettiği yerdeki bankalara mı gitmem gerekecek yine? o zamanlar daha arabayı üstümüze almakla uğraştığımız için açıkçası hgs hiç aklımıza gelmemişti, bankalardan hgs konusunda da hiçbir şey duymadık.

ben böyle saçma şey görmedim ya hadi ben işsiz güçsüz adamım bakıyorum, çalışan insanlar nasıl uğraşacak bu kadar şeyle? ÜÇ AY oldu, hala bitmiyor işlemler. kalan da mirasçısı belli bir tane araç yani normal şartlarda karışık bir şey olmaması lazım o kadar. çıldırmak üzereyim artık bu kadar bürokrasiye ihtiyaç olmamalı bunun için.
  • der meister  (14.08.22 00:56:11) 
"Murise Ait Mevduat / Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" şeklinde bir arama yapabilirsiniz edevletinizde.


  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (14.08.22 01:02:58) 
Ben de çok bilgili değilim ama araç camından hgs yi sökmeniz lazım. En azından satıştan sonraki geçişler size yazmaz.

E devlette hgs diye aratınca bir kaç bölüm çıkıyor onlardan tıklayarak borç ve bankaysa hangi banka olduğunu öğrenebilirsiz. Hgs, otoyol geçiş ihlali falan gibi aramalarla çıkıyor bir takım başlıklar.

Yine e devlette hgs için ptt sayfasına yönlendiren bir bölüm var. Aynı aşamalarda görebilirsin, benim üzerimde borç yok, banka talimatı da var, ancak ptt sayfasına plakayla bakınca ceza görüyorum. Sanırım önceki kullanıcının cezası geçmediğim yollar, tarih de eski zaten. Ama o borç bana mı kaldı, ptt’ye mi başvurmalıyım bu kısmı bilmiyorum ama satıştan önce hgs etiketini sökün bilgisini okumuştum araştırırken. Önce bunu unutmayın.

E devlette hesabı olan bankaları gösteren bir başlık var, daha önce duyurudan öğrenmiştim. Banka dolaşmadan hangi bankalarda hesabı varmış öğrenilebilir. Üstteki cevaptaki yöntem olur sanırım
  • epitaf  (14.08.22 02:10:17) 
Araç camından hgs sökülse de satış sonrası plaka aynı kalırsa otomatik olarak sistem plakadan da hgs eşleştirmesi yapar.

En rahatı camdaki hgs'de hangi bankanın adı yazıyor diye bakıp, o bankaya ulaşmak. Garanti bankasında online işlemlerden bile hgs kapatmak mümkün örneğin.
  • denizgonen  (14.08.22 10:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.