[]

Uyanık Kiracı Sorusu

Merhaba, sevgili duyuru!

Annemlere ait evin kiracısı:X
Kiracının kardeşi:Y

Yıllardır annemlerin evde kiracı olarak oturan X, ev almış ve yeni evine taşınmış. Annemlerin evde de kardeşi Y oturuyor. Bu durumda yasal olarak Y'yi evden çıkarma şansımız var mı? Ev konut türünde. İlgili mevzuata baktım tahliye gerekçesi olarak gözüküyor, acaba kardeşi olması buna engel midir? Sizlerden fikir alıp avukata yöneleceğim, şimdiden teşekkürler!

İyi bayramlar!

 
yüzde yüz olmasa da 98 falan eminim başkasının ikamet ettiği tespit edilirse hukuki yollara başvurabilirsin tahliye için.


  • floydian  (08.07.22 23:47:23) 
@floydian

Ben de öyle anladım, kardeş ve aiekso bu kapsamda mi ondan emin olamadım ama.
  • yol  (08.07.22 23:51:48) 
Fark etmez kardesi vs olmasi. Yasadisi yaptigi.


  • baldur2  (09.07.22 00:06:50) 
Belki sen 2000 liraya kiraya veriyorsun ama Adam 3000 lira aliyor kardesinden? Bu durum kabul edilebilir degil zaten.


  • baldur2  (09.07.22 00:07:55) 
Hiç boşuna mantık yürütmeye gerek yok. Kanun belli:
Özet: Senin yazılı rızan olmadıkça başkasına veremez.

II. Alt kira ve kullanım hakkının devri
MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir. Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Bu durumda kiraya veren, kiracısına karşı sahip olduğu hakları alt kiracıya veya kullanım hakkını devralana karşı da kullanabilir.

III. Kira ilişkisinin devri (1)
MADDE 323- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz. Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtulur. İşyeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu olur.
  • himmet dayi  (09.07.22 12:18:50 ~ 12:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.