[]

ıssız ada temasını neden seviyoruz

merhaba
izlenecek film bakınırken cast away mi izlesem derken fragman video vs izlerken buldum kendimi.kitap,film,oyun vs de bu temayı baya sevdiğimi baya da seveninin olduğunu farkettim.bunun psikolojide falan bir açıklaması var mıdır acep?ben o survivor ruhunu,izole olma hissini seviyorum, bunlar çekici geliyor bana galiba. bu temayı sevenler siz hangi nedenlerden seviyorsunuz.size ne düşündürüyo, ne hissettiriyor merak ettim
teşekkürler


 
filmini seviyorum, edebiyatını seviyorum ama gerçek hayatta başıma gelmesini istemezdim.

filmlerdeki tarafı da bilinmezlik. adada başkaları da var mı? lost mesela. en zevkli zamanı adadaki gizemli olaylar, insanlar vs.

bir de sıfırdan bir şey inşa edilmesi hoş geliyor. insanlar bu yüzden toprağı çubukla kazıp havuz ve ekiz yatak yapan adamları izliyor, rise of nations bu yüzden oynanıyor. the walking dead'de sıfırdan kendi sosyetelerini kurmaları çok ilgi çekici.

insanlar arazi alıp üstüne keyiflerine göre villa yaptırıyor. maliyet de önemli ama daha da önemlisi sıfırdan kendi kafasına göre bir yapı yapılması. benzer şekilde inşaat ve iş makinesi izlemek de aynı spor branşına giriyor.
  • gabe h coud  (06.07.22 20:16:07) 
Ben genel olarak post apokaliptik yapımlrı, hayatta kalma temalı şeyleri izlemeyi seviyorum. Benim hissettiğim bu düzen içerisinde yaşamdan sıkılma sebebiyle gelen bir istek. Yani sabah 7de kalk, yola çık, 1 saat yol git işe var, akşam çık 7-8de evde ol, yemek ye, 3 saat tv izle, uyu ve yine aynı döngü. 5 hatta 6 gün boyunca. insan doğasına ters bir hayat yaşıyoruz. gündüz vakti kapalı alanlara tıkışıp, yılın 7-8 ayı aydınlık görmeden yaşıyoruz.


  • furry burns  (07.07.22 08:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.