[]

Bir kedi sorusu

Selamlar herkese,
10 aylık, 3 renkli bi kızımız (kısırlaştırıldı) var. 3 ay önce sokaktan aldık yuvasına. Kedimiz cok sakin bir mırlayıcıydı ancak, son 1 aydır özellikle gece 11-12 gibi ve sabahları belirli bi saatlerde içine bi şey kaçıyor sanki. At gibi kosuyor evin içinde, bizi görünce 10 saniye sabit bakıp, fıyyt diye kosup gidiyo. Road runner misali. 5 dakika önce yanımızda sürtünüp sevdiğimiz kedinin içine şeytan kaçıyor sanki.
Anlayamadık bi derdi olduğundan mmı öyle, bi şey yapmak gerekir mi? ne yapmak gerekir?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse cok sevinirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Yüzde yüz normal kedi hareketi, birebir yapan çok kedi var. karakter diyelim, bir şeyi yok ekstra. Böyle kulakları yatıp sırtı da kambur oluyordur.


  • whoosie  (10.06.22 12:20:59 ~ 12:22:29) 
normal, demek ki bu aralar tüm gün uyuyup gece de enerji atıyor işte.


  • malheiros  (10.06.22 12:38:54) 
bu duruma "zoomies" deniyor :D fazla enerjiyi atamadıkları zamanlarda deşarj olmak için yapıyorlar. gün içerisinde daha fazla oyun oynaması gerektiğine dair bir sinyal.


  • theseachange  (10.06.22 12:39:27) 
bizim 7 yaşındaki calico da günde bir kez rokete bağlıyor, yani normal :)


  • surprise  (10.06.22 12:45:59) 
kediler çocuk gibi gece rahat uyumaları için gündüz iyice yormanız gerekiyor. ama genelde kediyi yorana kadar sahibi yoruluyor çünkü özellikle yaşı küçük bi kediyse enerjisini bitirmeniz nerdeyse imkansız =)
ama her gün mutlaka oynatın eğer evde başka kedi yoksa.

  • rentts  (10.06.22 14:29:00) 
Biz ona kedinin eşref saati diyoruz :))
"Hah yine saati geldi bunun" diye arkasından atıp tutuyoruz hatta.

  • kobuzchu kiz  (10.06.22 14:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.