[]

İstanbul'da (Anadolu) bir gün, nereleri gezeyim?

Aklıma esti, tren bileti aldım. Günübirlik dolaşıp akşam döneceğim. İstanbul'u ilk defa görecek değilim, yaşayanlar kadar da detaylı bilmiyorum elbette.

Aradığım şey keyifli bir rota. Kadıköy, Bağdat caddesi(şart değil) ağırlıklı olabilir. Çengelköy taraflarında alan azlığı ve insan kalabalığından boğaz havası alıp oturacak yer bile bulunmuyor. Karşıda bir tek Borusan'a uğrasam mı sorusu aklımı çeliyor. Bebek çok bozdu;)) Sultanahmet kalabalığına girmek konusunda emin değilim mesela. Siz bir gün tek başınıza gezecek olsanız ne yapardınız? Yemek, kahve molanızı nerde verirdiniz?

*Duyurunun kadınlarına soru: Kadıköy, Bağdat caddesi'de gelmişken şu mağazaya, butiğe uğramadan gitme dediğiniz yer varsa önerileri alayım.

 
Kadıköy dışında bir yere gitmekle uğraşmazdım. Bağdat caddesi günübirlik gezmek için pek de cazip değil bence.
Kadıköy'de önce güzel bir çay içerdim merkezde, beyaz fırının olduğu sokakta, insan kalabalığını izleyebileceğim bir yerde yani.
Ardından ya "Rulo Lezzetler"de bir vegan dürüm yerdim veya "Say Cheese"de bir makarna yerdim.
Bahariye caddesine çıkıp ya Boğa heykelinin kıçının sol tarafındaki sokağa girip ucuz kıyafetlere bakardım ya da Opera pasajında hızlı bir tur atardım.

Ardından lezzeti bir kahve içmek için Moda'ya yürürüm. Ara sokaklardan birinde oturma yeri sakin, huzur veren bir kahveci bulurum "Gang Coffee" olabilir mesela.

O kadar yürümüşken Moda Aile Çay Bahçesi'nden manzaraya bir bakarım, canım isterse ve güneş yakmıyorsa deniz kenarına bir inerim.

Zamanım ve enerjim kaldıysa "Yel Değirmeni de çok güzel oldu" diyenlere inanarak gidip bir de Yel Değirmeni'nde çay veya limonata içerim.

Serasker caddesindeki hediyelikçi dükkanda güzel bir şey var mı diye bakarım.

E zaten gün bitti sayılır :)
  • michael_knight  (08.06.22 13:35:51 ~ 13:36:00) 
@michael_knight tam da görmeyi umduğum tarzda cevabınız için teşekkür ediyorum.


  • zihua  (08.06.22 13:44:01) 
Bostancıda inip marmaray veya sarı dolmuşla önce suadiye/erenköy (cadde) arasında boş boş yürüyüp bi kahve içilebilir.. sonra yine sarı dolmuş (veya çift katlı otobüsle) direkt Kadıköy altıyolda (boğ) inilir bahariye/moda arası yürünür, keyfinize göre bir yerde yeme içme molası verilir. Moda çaybahçesine doğru çıkılır bi dondurma yenir (ali ustayı falan boşverin dondurmoda var o daha iyi) sahilden yoğurtçu parkına doğru yürünür...

Enerji ve vakit durumuna göre bu güzergahların arasına(cadde-yoğurtçu parkı arasına) direkt caddeden marmarayla üsküdar oradan da kuzguncuk eklenebilir. Kuzguncuktan yine kadıköye dönersiniz. Çengelköy kadar uzak değil hem de havanızı çok güzel değiştirir.
Dönüşte de kadıköyde kitapçılara, cafelere uğrar dönersiniz işte.
  • rewlack  (08.06.22 14:05:45) 
bağdat caddesi'nde bir tur at, mekanlara bak. yeni açılan çok güzel mekanlar var.

ben moda'ya gitmezdim. insanı yoran, enerjisini emen bir yer.
  • gabe h coud  (08.06.22 14:07:51) 
marmaray suadiye= dumduz asagi sahile ordan caddebostantan kalamisa kadar nereyi seversen orda icecegini yiyecegini piknik modunda al otur ye. ben caddebostan halk plajini cok seviyorum kalamis'a kadar gideri var.

caddeye girmek istersen yine suadiyede inip sahile kadar duz inmeden bagdat'ta H&m, mango, zara, yeni boynerimize bakabilirsin :)
boyner demisken nappo pizza'ya bakabilirsin instasi var o alan fena degil ambians
  • ala09  (08.06.22 17:19:01) 
Modaya falan hiç girme. Kesinlikle enerji emen bir yer. Görülecek bir şey de yok. Anlamsız bir kalabalık.

Bağdat cad. ve sahil tarafını komple yürüyebilirsin. Mekanlar ve insan profili daha düzgün.
  • nvidia  (08.06.22 17:34:54) 
sadece kuzguncuğu gezmenizi öneririm. sokakları atmosferi bambaşka..


  • yirmibesonbes  (08.06.22 22:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.