[]

Altının Getirisi

Merhaba dostlar,

Tradingview'da XAUUSD'nin son bir yıllık tablosuna bakıyorum, geçen sene bugün: 1900 usd, bugün: 1853 usd. Hiç kazandırmamış ve hatta düşmüş bile.

Forekstrader'da gram altına bakıyorum: geçen sene: 448, bugün: 965.

Dolar geçen sene: 8.5, bugün: 16.19

O halde tl bazında bir senede %100 yapan altın aslında son bir senede hiç kazandırmamış, doğru mu?

(Direkt dolar bazında gram altına bakabileceğim bir yer bulamadım, o yüzden biraz uzun bir yöntem oldu.)

 
doğru evet. değerini korumuş diyebiliriz kabaca.


  • orient blue  (28.05.22 16:19:20) 
Su an yuksek bile sayilir, pandemi muhabbeti bittikce azalacaktir.
Dolarin bir senelik enflasyonunu ekle %7 daha zarar var.

Altini parayla ugrasanlar hic sevmez zaten.
  • divit  (28.05.22 16:23:58) 
Aslında dolar kazanmadı, tl kaybetti diyebiliriz evet.

Gram altın / usd grafiğine şuradan ulaşabilirsiniz
tr.investing.com
  • cay koy geliyorum  (28.05.22 20:58:46) 
ben bunları primebtx'de yapıyorum. altın gümüş. altın zaten kazındırmıyor herkes demin. dünyadaki paranin değeri altına bağlı hareklet ediyor zaten. yani nasıl değişecek. altını diğer pariyetesi oynuyor aslında. şu an mesela benim hesabıma göre doların 19.2 olması lazım. ama düşen biziz +1 (dolarda da enf var tabii)


  • turbo sadık  (28.05.22 21:11:51) 
Hangi zaman aralığına göre? 2016'da altın 1100 USD. Herhangi bir vadede ABD enflasyonu üzerinde mutlak getiri verecek bir yatırım aracı olsa ticarette dolar değil, o şey kullanılırdı zaten.


  • jack of hearts  (28.05.22 23:36:22) 
jack of hearts+1

matematik olarak doğru ancak kurduğunuz mantık o kadar doğru değil.
altın, bağımsız olarak artan yükselebilen bir yatırım veya işletim enstürmanı değildir, olamaz.

kabaca, dolar değer kaybederken altın enflasyonda aynı değer kaybına uğramamış, enflasyona karşı iyi dayanmış diyebiliriz.

tüm bu paralar, altın, dolar vs bir şey kazandırabilen bir güçte değil. zaten nasıl olsun? sizi daha az fakir veya daha iyi bir pozisyonda tutabilir en fazla. mantığı çok doğru bulmamamın sebebi bu.
  • rewlack  (29.05.22 00:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.