[]

yobaz ve sinirli babayı eğitmek

selamlar,

maalesef yobaz bir babam var, çabuk sinirlenen, istediği olmadığı hemen küsen ve hemen kızan bir baba sahibiyim. annem son günlerde bunu bana dile getirmeye başladı, bir konu olunca "onu ben diyemem baban kızar" gibi cümleler kullanmaya başladı.

daha önce bir rahatsızlığı için doktora gitmiş, doktor da hap vermiş. sonra bir arkadaşı ben bu haptan kullandım, beyni uyuşturuyormuş dedi diye o hapı kullanmayı bırakmış. psikoloğa deli doktoru gözüyle bakan bir adam, o psikolog mümkün değil. narsist birisi, hep en doğrusunu o biliyor.

onlarla yaşamıyorum, gitmeden önce sert konuşma yapmayı planlıyorum. bana karşı kalbi kırılsın veya kırılmasın zerre umrumda değil.yurtdışında yaşadığım için zaten az görüyorum.

acaba yemeklere antidepresan mı kattırsam ne yapsam bu adamı sakinleştirmek için. inanın boş boş etrafa bakması evin huzuru için ideal.

ne yapsam bilemiyorum, bu adamı nasıl sakinleştirebilirim.

 
yobaz bölümünü es geçerek. babalar/ insanlar yaşlandıkça sinirli olabilir.
belki siz iletişim kurmadığınızdan / hiç ilgilenmediğinizden dolayı filan?

  • ankarakecisi  (28.05.22 00:06:34) 
@ankarakecisi
bu adam hep sinirliydi, ama son günlerde biraz arttırdı. otoriter olmaya çalışıyor, bunu kaybettiğini farkettiğinde terör estiriyor.

ben ateist biriyim, bazen bana laf sokuyor. ben duymazdan gelip ortamı terkettiğim için muhabbeti ilerletemiyor. içinde kalıyor bu konuşmalar. namazını kılıp kitabını okusa sorun yok, ama bazı tarikatlar tarafından beyni yıkanmış bir halde.
  • admin  (28.05.22 00:15:32) 
Seni en iyi ben anlarim. Bende de var aynisindan. Annem yaşlılığın getirdiği bir umursamazlık takınıp babama atar yapmaya başladı. Adam sonra biraz yola geldi.
Ama hala stresli durumlarda annem çayına ilaç atıyor. Doktoru yazmıştı zaten daha önce. Babam kullanmayı reddetti. Aile doktorunun bile yazabildiği çok ufak bir sakinleştirici gibi bi şeydi. İçki içmediğin akşamlarda birer tane içersin demişti doktoru.

Aile uzman hekimleri hafif sakinleştiricileri yazabiliyorlar. Psikologa gitmese bile aile uzman hekimi bulup yazdırabilirsiniz.

Allah kolaylık versin. Bu derdi çekmeyen bilmez.
  • zimbirik  (28.05.22 00:16:21) 
çare (bkz: lustral).


  • nickini vermek istemeyen uye  (28.05.22 02:01:56) 
Daha çok bağırıp ezersen Süt dökmüş kedi oluyorlar. Ben denedim oldu. Ama hiç altta kalmaman lazım. Böyleleri bundan anlıyor. Laftan anlamıyor.


  • dafuq  (28.05.22 10:46:07) 
yanlış anlamazsan söyleyeyim: 30 yaş üstü bir insanı eğitmen imkansız. bende de var aynısından. kendi haline bırakacaksın. annen uğraşacak yolunu o bulacak. madem uzaktasın hiç uğraşma derim. uzaktan çözmen hele hiç mümkün değil.


  • roket adam  (28.05.22 12:38:24) 
benimki herhalde 10 katı sertlikte bir adam. yaptıklarını, çocuklarına çektirdiklerini kimse yapmaz. akla hayale sığmayacak işler. vicdansız, narsist, neandartal, vs. ilişkimi kestim, kurtuldum.

yemeklere bir şey katma. net bir çizgide ol, iki yetişkin gibi konuş. medeni insan gibi muamele görmeyeceksen, kabul etmiyorsa sonucunu da söyle. bir daha beni göremezsin de. o tercih yapsın. ben babamla 2 kere iletişimi kestim. ilkinde ablam çok zorladı, tekrar görüştüm, kısa bir süre sonra yine aynı olayları yaşayınca, beni bir daha göremeyeceksin, düğünüme bile davet etmem dedim. küfretti, sen kimsin falan, bir de el kaldırdı. kestim attım. hayatımdan bir stres kaynağı eksildi, mis.
  • gabe h coud  (28.05.22 12:52:39) 
Denenebilecek her yol denendikten sonra yürümeyen ilişki kesilir, ancak ailenin farkı ne yazık ki ilişki kesme olayının öyle kolay olmaması.

Her şey denendikten sonra savaş isteyen biriyle ilişkinizi kesmeden yapabileceğiniz tek şey ya savaşmak ya kabullenmektir.

Elden ayaktan da düşse ölene kadar aile resçiliği oynamak isteyen çok insan var ne yazık ki, toplumsal bir şey sanırım... Ben sizin yerinizde olsam onun bu bastırdığı ya da dillendirmediği otorite sarsılması konusunu açık seçik gün yüzüne taşır, artık işleri size ya da ilgilisi kimse ona bırakması gerektiğini gerekirse sert şekilde söyler bu durumla bir an evvel yüzleşip kabullenmesini sağlardım.
  • akhenaten  (28.05.22 13:00:32) 
Benim babam da böyle. Annemi sürekli sindiriyor haksız olduğu konularda. Çocukken bize de aynısını yapardı ama artık yapamıyor. Küsüyor, tamam siz hep annenizden yana olun falan diyor trip atıyor çocuk gibi.

Yani biz de üç kardeş uzaktayız ama telefonla sık sık konuşuyoruz, gitmeye çalışıyoruz. Geçenlerde annemle aralarında bi sorun oldu aldım ikisini karşıma konuştum artık birbirinizlesiniz kırıp döktüğünüz diğer parçanız, yapmayın keyifli bir emeklilik varken sürekli gerilimle geçirmeyin günlerinizi falan dedim. Şimdilik işe yaradı gibi ama bakalım ne zamana kadar devam edecek.

Bence iletişimi kesmek en kolayı. Olan annenize olur sonrasında. Annenizden de babanızdan da vazgeçmeyin.
  • chicha_v2  (28.05.22 14:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.