[]

İstanbul’da nasıl birileriyle İngilizce konuşabilirim?

Cambly yahut speaking clublara yetecek param yok öğrenci olarka fakat turistlerle İngilizce konuşmaya çok susadım çünkü teorik İngilizcemi ne kadar ilerletirsem ilerleteyim pratik İngilizcem hep sıfır kaldı. Hiç fırsat çıkmadı birileriyle İngilizce iletişime. Yabancı sevgili edinebilecek birisi de değilim, baştan yatıyor o ihtimal.

Konum olarka Taksim, Beyazıt, Sultanahmet, Beşiktaş civarlarına yakınım özellikle taksim ile beyazıt civarında geçiyor günlerim. Ortamda o kadar turist (Arap dışı üstelik) olmasına rağmen hiç iletişim kuramamaya aşırı içerlenmeye başladım artık. Yani gidip de kenarda duran turiste ne demeliyim ki iletişimimiz en azından bir süre sürsün? Yani nasıl muhabbet kurabilir iletişim kurabilirim bunlarla İngilizce :((


 
couchsurfing gibi uygulamalardan takip edip erasmus partilerine falan katıl. bir kaç seferden sonra ufaktan çevre oluşturursun zaten bu şekilde. vaktin varsa turistlerin takıldığı bir yerlerde diyalog kurabileceğin bir işe girmeyi de düşünebilirsin. hatta alanınla ilgili böyle bir seçenek varsa çok daha iyi olur.

kenarda duran turiste rastgele gidip en fazla hal hatır sorarsın. muhabbeti ilerletmek zor olur. ben doğma büyüme istanbulluyum yanıma böyle rastgele biri gelse direkt cüzdanı telefonu sağlama alırım, yabancılar hepten önyargılı zaten özellikle de şu dönemde.
  • hadsafhada  (13.05.22 02:16:03) 
İngilizce konuşmak için para vermeye gerek yok ki yahu bir sürü site var insanlarla tanışmak konuşmak için. bizzat bakmadım ama eminim Reddit'te bile dil öğrenme temalı bir sub bulup birilerinden rica edebilirsin pratik yapmak için.


  • der meister  (13.05.22 03:21:00) 
Ben öğrenciyken çemberlitaşta yurtta kalıyodum, tramvaya filan bindiğimde yanımdaki turistler bazen çok konuşmak istiyolardı. Baya muhabbet döndüğü oluyodu. Ben senin yerinde olsam o bölgede turistlerin takıldığı kafelere gidip bi kahve alıp etrafı seyrederdim. İlla yanına gelip bişe soran oluyo, yol soruyolar vs. Nerden geldin öğrenci misin falan filan derken. Bi de bazıları bebekli oluyo ya, onlarla konuşmak çok daha kolay, bebeğe agucuk yapıp 2 el sallasan muhabbet başlar. (Dokunmamak kaydıyla yani el sallama göz kırpma falan hareketleri yap)


  • turuncu tonlarda  (13.05.22 12:00:45) 
facebook grupları var ülkeye gezmeye gelen turistler oluyor. onlarla geldiğinde hem onlarla konuşursun hem onları gezdiririrsin. buluşursun vs.

bir başka yol oyun da oynayabilirsin pubg gibi

dün mesela pubg oynarken öyle bi gruba düştüm ki. biri italyan diğeri meksikalı. sanırsam diğeri de rustu galiba ben turkum diyince vır vır konuşan konuşmayı bıraktı :) suka bilaydı gene kurtardım ama. acil kurtarma kitiynen gene acıdım:
e konuşurken tek ortak dil inkıliççe oluyor konuşuyorsun.
  • turbo sadık  (13.05.22 13:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.