[]

Televizyonda ses var görüntü yok

Selamlar,
Avox marka 32' yedek TV var evde.
Son bir ayda birkaç defa açtığımızda görüntü yokken ses vardı. Yani görüntü haricinde hiçbir sorunu yoktu. Kapatip açılınca duzeliyordu.

Bugün yine ses var görüntü yok durumu oldu ama düzelmedi.
İnternette LED bar arızası olabileceği yazılmış.

Uydu alıcıyla, görüntü girişiyle ilgisi yok çünkü görüntü cihazlarını sökünce televizyonun arayüzü görünürdü. Ekran tamamen karardığı için onu da göremiyoruz.

Bunun sorunu ne olabilir?
Kendim yapabileceğim bir şey mi?
Tamirci yaklaşık ne kadar ücret ister?
Ankara'da uygun fiyatlı, hakki neyse onu alacak bir tamirci öneriniz var mı?

Teşekkürler.

 
1. muhtemelen panel sizlere ömür.
2. hayır
3. ve 4. bilmiyorum.
  • helenart  (06.05.22 21:59:36) 
Muhtemelen led bar arızası, bunu anlamak için televizyonda bir kanal açın ses olursa kanalı açtığınızdan emin olabilirsiniz. Sonra ekrana eo feneri yada telefonun flash ışığını oldukça yakından tutup dolaştırın ekranda silik olarak görselleri görebiliyorsanız led bar gitmiştir.eliniz tornavida tutuyorsa led setini internetten alıp rahatlıkla değiştirebilirsiniz


  • delikedidilimiyedi  (06.05.22 23:53:31) 
d@delikedi
Tam da sizin dediğiniz gibi. Ekranda silik olarak görselleri okuyabiliyorum. Ama bu sorun tam olarak LED bar arızasını mi işaret eder?
Öyle ise, elim iyidir. LED Bari alirken nasil ve neye göre secmeliyim bilginiz var mı?
Teşekkürler.
  • slymene  (06.05.22 23:56:28) 
televizyonun arkasındaki etikette model kodu yazar awox 32mu9500 gibi mesela. "awox 32mu9500 led bar" şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz.

www.merterelektronik.com bu siteyi/satıcıyı tecrübeyle önerebilirim. hilevel tv için 2 adet led bari aldım bakırköy de mekanlarına gidip. montajını ben yaptım. 1 seneyi geçti sıkıntı yok. eğer kendiniz yapacaksanız panelin kablosuna dikkat edin baya hassas çünkü. kolay gelsin.
  • denizciman  (08.05.22 12:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.