[]

Nükleer ile uzaktaki bir ülke nasıl vurulabiliyor?

Özellikle karadan karaya olanlar. Ulkede hic bir insan evladi, hic bir alet demiyor mu efendim bir cisim yaklasiyor diye.

Bu cisme havadan mudahele edilemiyor mu yıl olmuş 2022?

Düşmesini mi bekliyorlar? Belki bazi anlasmalar vardir kendi hava sahasinda degilse vurulamaz falan diye ama yapılabilecek hic birsey yok mu?

Veya ucaktan atilacak diyelim. Ucak nasil tespit edilemiyor günümüz teknolojisi ile? Yani bunun hayaleti varsa, hayaleti tespit eden yeni bir yöntem gelistirilemiyor mu?

Rusya, Kore falan tehdit ediyor ya hani arada. O yüzden merak ettim.

 
Balistik füze.
Uzaya çıkıp oradan iniyor. Tespiti müdahalesi çok çok zor.
Balistik füze diye sözlükte bakabilirsiniz
  • kisa  (02.05.22 00:30:31) 
assets.realclear.com

Balistik füzeye göre nispeyen daha zor olan ve nükleer de taşıyan hipersonik füze denemeleri de var, arada çin deniyor bunları, radarın farketmesi daha geç
  • freebird5406_2  (02.05.22 00:36:14) 
Tespit ediyorsun ama adam sana bir tane göndermiyor ki. Belki 100 tane gönderiyor. Hava savunmasından mutlaka kaçıyor bir tanesi. Bir denizaltıda bile 10 ile 20 arası füze oluyor.


  • dissendium  (02.05.22 00:45:01) 
bi füze düşün büyük, içinde 8 tane nükleer başlık var, atmosfer dışına çıkıyor baştan sonra hedefin üstüne gelince 20bin küsür km ile hedefe doğru ilerliyor, belirli bi yükseklikte 8 tane savaş başlığını saçıyor, savaş başlığı da bomba gişbi radarda gözükmeyen bişey. o 8 başlığın da 4 tanesinde nükleer 4 tanesi normal bomba oluyor.

böyle olunca hepsinin imha edilmesi imkansız bir hal alıyor, mutlaka 1 2 3 tanesi hedefini vuruyor.

ikinci tipte olan ise, tek başlıklı ve nispeten ufak olan füzeler, bunlar radar ağlarını tespit edip, gerek kaçınma manevraları, gerek alçalıp yükselerek, çok çeşitli haraketler yaparak imha sistemlerini atlatıyormuş.

aslında en tehlikelisi de nükleer denizaltılar, hedefin dibine gidip vurabilir. farkedilmesi ve engellenmesi çok zor.

ha birde nükleer saldırı tek füzeyle yapılmıyor, binlerce birden ateşleniyor, mutlaka vurulanlar engellenenler olacaktır ama 1000lerce atıldığı için mutlaka hedefini vurup büyük zarar verecektir.

tabi çok ileri teknolojiler geliştirilmiştir ama bunları kimse açıklamayacağı için biz bilemeyiz.

mesela rusların şöyle bi sistemi var, bütün nükleer füzeleri, çok çeşitli senaryolar üzerine hazır, nato ülkeleri, amerika, ne bileyim avrupanın bir bölümü gibi. koordinatları hazrı girilmiş yani, sadece prset girmeleri yetiyor.

moskovaya olası bir füze saldırısında bunu radarda gördükleri an, nükleer füzeleri ateşleyip, atılan füze hedefini vurmadan, nükleer patlamayla o füzeleri etkisiz hale getirecekleri bir sistemleri varmış.
  • killerbee  (02.05.22 00:50:39 ~ 00:55:06) 
s-400, patriot bu işe yarıyor işte.
nükleer füzenin ateşlenmesinden (balistik füze: bs) sonra örneğim moskovadan new york'a düşmesi, 3-5 hadi bilemedin on dakika. yani senin uyduların bir ateşleme olduğunu tespit etti, ateşlenin ne olduğunu tespit etti, hedefinin neresi olduğunu hesapladı, seni vuracağını anladı, kendi elindeki anti balistik füzeyi (abs) yani s-400 ya da patriotu (başkaları da var da neyse) ateşledi, buluştular ve abs, bs'yi imha etti. bunların hepsi de 10 dakika içinde oldu. bunun ıskalaması var, rorayı yanlış hesaplaması var, uydunun ateşlemeyi tespit edememesi var, var da var. üstelik senaryomuzda moskova-new york arasından bahsediyoruz, 7500 km'lik mesafe. moskova ankara'yı hedeflese 2500 km., süre 1/3 azalacak. gerçi füzelerin önce irtifa kazanması lazım, (bakınız parabol) o yüzden mesafe kısaldığında süre aynı oranda kısalmaz ama siz ana fikri anladınız.

ayrıca nükleer başlıklı füzeleri çok çok çok çok yukarıda imha etmelisin. imha etmek ne demek, füzeyi o seni vurmadan vurmak yani patlatmak. nükleer başlık taşıyan füzeyi patlattığında ne olur, içindeki nükleer parçacıklar etrafa dağılır. bunu yere yakın bir mesafede yaparsan o nükleer serpinti gene yeryüzüne düşer ve bomba kadar olmasa da ciddi zarar verir. bu yüzden çooooook yukarıda patlatman lazım ki nükleer serpinti iyice seyrelsin ve yeryüzüne düşmeden atmosferde dağılsın ya da düşenler de minimum zarar versin. bu da demektir ki, sana gönderilen füzeyi yakalayıp imha etmek için daha da az vaktin var.

son olarak hayalet özelliğini tespit etmek için yöntem yok mu demişsin, ee yok. bu yüzden f-35'ler bu kadar değerli ya zaten. rusya f-35'i tespit edebilen teknoloji geliştirdiği anda f-35'in hiç bir olayı kalmayacak. türkiye'nin s-400 almasına abd'nin bu kadar karşı çıkmasının asıl sebeplerinden birisi bu zaten. uusal hava sahasında tam bir güvenlik mekanizması kurabilmek için türkiye'nin kendisinde olan ve olmayan tüm nato hava araçlarını s-400'lere tanıtması lazım. tanıtmak demek, sevgili s-400 tanıştırayım bu f-35, bak hayalet olunca radardaki ve uydudaki izi böyle görünüyor, bu izi tespit edersen, bu benim dost ülke uçağım bunu düşman olarak algılama demek. ee s-400, f-35'in hayalet izini takip edebilirse bunu rusya ele geçirir diye korkuyor adamlar haklı olarak ki dediğim gibi hayaleti tespit edebildiğin an, ha boing-707 ha f-35 hiç bir anlamı olmayacak o teknolojinin. tamam hadi biraz abarttım, boing olmasın da f-16 olsun, ama gene ana fikri anladınız siz.
  • halanne  (02.05.22 11:07:33) 
Uzerine birinin makineli tufekle ates etmesine benziyor, sen o mermileri yemeden havada gelirken tek tek vurman lazim.
1 tane yersen öldün.

Imkansiz haliyle, imkansiz oldugu icin 1950'lerden beri herkes birbirine hirlayip isirmiyor.

Birak nukleeri herhangi bir top mermisini bile durduramiyor ordular.
Teoride herkes her sey durdurdugunu iddia ediyor tabi.
  • divit  (02.05.22 11:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.