[]

Bu durumda okulu bırakmak zorunda mıyım?

Durumumu kısaca açıklayayım. Sağlık sorunumdan ötürü dönem başından beri derse gidemiyorum. %70 devam zorunluluğu olan bir ders. Vizeden sonra full gidecektim. (Farklı şehirdeyim ve şimdiye kadar doktorum istemediği için gidemedim)

Bu hafta vize oldu, ona da gidemedim ama rapor aldım. Hoca rapor alsam dahi telafi yapmayacağını söylüyor. Öncelikle böyle bir hakkı var mı? Ayrıca “zaten gitmediğim için dersten de kaldığımı ve bu dönem okulu hepten bırakmamın/dondurmamın en mantıklısı olduğunu” söylüyor.

Ben yoklamadan (en azından geçmiş yoklamalardan) muaf tutulmak için heyet raporu dahi ne gerekiyorsa alabilirim. Böyle bir belge alamaz mıyım? Böyle bir durumda dönemi kaybetmek dışında yapabilecek bir şeyim yok mu?

İstediğim şey en azından vizeye kadarki devam zorunluluğundan muaf olup vize ve finallere girebilmek.

 
Geçmişe dönük heyet raporu alabilecek misiniz? Alabilirseniz kabul etmek zorunda. Ama raporu almak için başhekim falan düzeyinde torpil lazım.


  • lancelot du lac  (27.04.22 20:56:50) 
heyet raporunuz varsa teorik olarak kabul eder; ancak dersten nasıl geçeceksiniz? yani telafi vizesine girmeniz tek başına size bir şey vadetmiyor. hocanın söylediğini mantıklı buldum. zaten finallere de pek kalmadı.
geçmiş yoklamalardan muaf tutulmanızsa düşük bir ihitmal, geriye dönük bu kadar uzun süreli heyet raporu biraz düşük bir ihtimal.

  • rewlack  (27.04.22 22:15:48) 
böyle hocaları gördükçe akademiden nefret ediyorum. ben senin yerinde olsam böyle söyleyen bir hocaya hiç tenezzül etmezdim. seneye alırsın dersi iyileşince hatta hırs yapıp yüksek notla geçersin o dersten. veya başka hocadan alırsın seneye. veya yaz okulu seçeneği varsa o da olabilir.

geçmiş olsun, iyileşmene bak.
muhtemelen dersine hiç gitmeden de notları temin ederek sınavından geçilecek bir ders ve hoca da slayttan okuyor. nerede görsem tanırım türk akademisyeni egosu bu!
  • ezkaza  (27.04.22 22:51:30) 
Merhaba,

Yakın zamanda Boğaziçi’ndsn bir arkadaş, hoca ona telafi sınavı yapmadığı için bölüm başkanına, dekana vs söyledi, telafi istedi hoca yapmadı.

Arkadaş hocayı mahkemeye vermiş ve okulu da vermiş. Çıkan sonuç: HOCA TELAFİ SINAVI YAPMAK ZORUNDA KALMIŞ.

Arkadaş hukuken telafi sınavı yapmanın pek çok sebebi olabileceğinC sadece sağlık raporunun geçerli bir sebep olduğunu dersin açıklamasına yazan hocaların haksız olduğunu söyledi. Çünkü make up yapmanın bir sürü şartı varmış vs.

Arkadaş baya uğraştı ve avukat parasını da okul ödeyecek bu arada, çünkü hoca haksız. Arkadaş da şu sebepten telafi istemiş bu arada: sınava giriyor; sınav online ve interneti kesiliyor 3 kere; dolayısıyla sınavı kötü geçiyorz hocaya anlatıyor hoca yapmam telafi aldığın notla yetin gibi bir şey söylüyor.

1.seçenek sakince hocaya bunu anlatacaksın, hocadan başka ders alacak mısınB sana takıp seni zor duruma düşürmesin ilerde :(
  • damba  (28.04.22 00:24:09) 
Bizim okulda telafi sınavları formaliteden yapılırdı. Zaten çook zor olan midtermi kaçırdıysan asla makeup da puan alamazdın. O yüzden insanlar hastane yatağından kalkarlardı yine de o midterme girerlerdi.

Bir de eğer devamsızlıktan kalma sınırını aştıysan yapabilecek bir şey yok. Geçmişe yönelik o kadar uzun süreli heyet raporu almak cidden baya iyi bi torpil ister. Çünkü normalde heyet raporları alındığı tarihten itibaren geçerli olur. Ve mesela bizim okulda ne olursa olsun belli bir sınırı aştıysan istersen okulun sahibi ol yine de dersten kalırsın. Çünkü heyet raporu sana girmediğin dersleri geri getirmiyor.

Ben hoca olsam seni dersten geçirmezdim maalesef. Dersi almamışsın, sınava girmemişsin. Çok geçerli nedenlerin olabilir ama bu almadığın dersi geçebileceğin anlamına gelmiyor ki. Sağlık sorunun varsa hocanın da dediği gibi okulu dondurup sene kaybetmemek en mantıklı çözüm. Çünkü sen hastasın diye almadığın dersin sınavına girmeyi beklemek pek mantıklı değil.
  • zimbirik  (28.04.22 10:42:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.