[]

Askerlikte silah tutamaz raporu verirler mi sizce?

Hiç bilmediğim için soruyorum silah tutamaz raporu alınca askerlik nasıl geçiyor nöbet filan olmuyor mu? Mutfakta patates soyup bulaşıkları filan yıkamak, tuvaleti paspaslamak gibi şeyler mi oluyor? Yabancı dil, muhasebe, bilgisayar işleri vb gibi alanlarda da kabiliyetim yok.

Uzun zamandır depresyonla mücadele ediyorum ve major depresif bozukluk teşhisi konuldu, uzun zamandır da raporlu ilaç tedavisi. Fakat intihar düşüncesine ve hayattan kopmuşluğa meyilliyim, özellikle depresif anlarda. Bu yüzden asla silah tutmak istemiyorum, kendimi tanıyorum çünkü. Buna rağmen geçersiz bir gerekçe görüp silah tutamaz raporu vermezler mi sizce? Ayrıca astım hastasıyım ve gözler de 5-6 miyop, uzun koşu da yapabilecek biri değilim.


 
Abi silah tutamaz raporu öyle bir şey değil senin durumunda ya çürük raporu verirler terhis olursun ya da vermezler standart askerlik yaparsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.03.22 12:21:38 ~ 12:22:10) 
@Kaleci Saçlı Forvet

Peki hangi gerekçeden çürük raporu verirler ki sonuçta major depresyon geçerli bir neden değil (ki öyle olsa herkes numara yaparak raporu alır), astım da öyle. Gözlerin de toplamı 11-12 civarı, barajı geçemiyor…
  • siyah giyen adam  (30.03.22 12:23:41) 
yerine göre cok degisken olmakla birlikte, pdr derse ki silah vermeyin, sagi solu belli olmaz. eline cop verip nöbete gönderebilirler.


  • helenart  (30.03.22 12:32:05) 
diğer maddeleri bilemiyorum ama astımdan dolayı çürük raporu alan bir tanıdığım vardı. ama raporlar vs. askeri hastanede yatarak pratikte 7-8 ayda falan yapmıştı 6 ay askerliği. :) muayeneye gittiğinizde bunları dile getirin aile hekiminize, sizi heyete sevk etsin bu anlattıklarınıza göre. bir ihtimal çürük raporu alabilirsiniz, öyle olursa hiç gerek kalmaz. olmazsa da devamına artık askeriyede bakacaksınız, durumunuzu ifade edip.


  • furry burns  (30.03.22 12:44:08) 
Hocam sen şimdi deyince baktım son 2-3 senedir major depresyon vs gibi problemlerde terhis vermiyorlarmış, ben 100 sene önce askerlik yaptım bizim zamanımızda terhis edip gönderiyorduk ama sistem baya değişmiş, senin dediğin gibi rapor verip geri hizmete alabilirler ki genelde öyle yapıyorlarmış eğer bu şekilde rapor alabilirsen.
Ha ama bu illa tuvalet temizleme işi olmaz tabii yazıcı da olabilirsin eğer bu işlerden anlıyorsan "gazino"ya da alabilirler çaycı da olabilirsin birçok alternatif mevcut ihtiyaca göre.

  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.03.22 12:47:48 ~ 12:52:08) 
Galiba bir de silaha kurşun koymuyorlarmış bu tür depresif raporu olanlara, yani anlaşılan paşa paşa normal nöbetli askerlik yapmak zorunda kalacağım. Astım çocukken yoğundu ancak ergenlikten sonra ventolini bile neredeyse hiç kullanmadım, sadece sigara dumanına maruz kalınca ya da çok koşunca nefesim daralıyor. Yani oradan da umudum kalmadı yok…?


  • siyah giyen adam  (30.03.22 12:48:55) 
Sıkıntını belirttiğinde hastaneye yönlendiriyorlar ve inceleme yapıyorlar. Heyet raporu gibi bir şey oluyor ve sonuçta askerliğe uygun olup-olmadığın, uygunsan hangi şartlarda yapabileceğin yazıyor.

Mesela ben askerliğimi yapmak istiyordum. Erken sevk istediğim askerlik şubesinde “gerçekten yapmak istiyorsan birliğine şikayetin yokmuş gibi teslim ol, orada bir daha soracaklardır” demişti şubenin komutanı. Teslim olduktan sonra hastaneye sevk etmişlerdi. Orada da gerekli kontrolleri yapıp rapor çıkmıştı. Sadece gece nöbetine uygun olmadığım yazıyordu :)

Bu arada kronik rahatsızlığım epilepsiydi.
  • yankee jumping  (30.03.22 12:52:25) 
Allah şifa versin.

Zaten askerliğin büyük bölümünde şarjörsüz/fişeksiz silahla depo-garaj nöbeti tutulur, riskli bölgelerde fişekli ve dolu tüfek ile nöbet tutulur.

Seni de o riskli bölgeye vermezler, gidince söylersin büyük ihtimal hiç silah zimmetlemezler, bu da bir avantaj ama nöbetten yırtamazsın, bir şekilde bir nöbet tuttururlar :)

Elin boş gitme, raporların, reçetelerin vs elinde olsun.
  • John Bloor  (30.03.22 13:10:33) 
Bizde nöbet şöyleydi. Bir kişi silahlıydı. Bir kişi de mühimmatlı. Silah ve mühimmat aynı kişide olmuyor. Hatta şarjörler de bantla kaplı. Her nöbete gittiğinde şarjörü tartıyorlar. Bir de silahlarda intihar etmeni önleyen tetik koruyucu var. Sen istesen de silahla intihar edemezsin. Askeriye bunu senden önce düşünüyor. Dediğin durumdaki birine muafiyet verirler. Çünkü intihar düşüncesi varsa silah bunun en uç örneği. Kendine zarar vermek isteyen daha basit bir şekilde verebiliyor.


  • dissendium  (30.03.22 13:11:34) 
Gideceğin yere göre doğrudan etki eder diye düşünüyorum ama sana rdm olarak askerlik yaptırırlar bence. Rdm'lere silah verilmesi yasak zaten. Benim ağabeyim de böyleydi askerlik boyunca komutanlarla oturup çay içti. Komutanlar yeter ki firar etmesin bizle takılsın gözüyle bakıyordu.


  • uvcray  (30.03.22 14:03:08 ~ 14:07:05) 
Askerlik yaptığın yere göre değişir. Ben Şırnak'ta askerlik yaptım. İki tane bildiğin akıl sağlığı yerinde olmayan adam vardı. Ama bu depresyon, okb, bipolar vs ddğil. Bildiğin kırıkdı adamlar. Rdm ye de ayırmadılar bu adamları. Biri silahta, dört de hücum yeleğinde olmak üzere beş dolu şarjörle nöbet tuttular ya da aynı nöbeti paylaştık.


  • Arthur Dayne  (30.03.22 14:18:17) 
bizde silahsiz nobete gonderiyorlardi. zaten askerlik gibi bir ortamda oylesi daha uygundu. yoksa hic nbobete gitmemek fena bir ayrimcilik olarak bakiliyor ve acaip dislanirsiniz. yani mesela nobet saati kaldiriyorlar, oyle en az onemsiz yerde tutuyordu nobetini.


  • oscar  (30.03.22 21:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.