[]

klavye kısmı ısınan yeni laptop

selamlar,
bundan 3 ay önce lenovo ideapad 5 bilgisayar aldım. şu linkteki ürünün aynısı:
www.vatanbilgisayar.com

tam aradığım cihaz, yalnızca office uygulamalarını kullanıyorum. fakat nedense son 10 gündür klavyenin sol kısmı ısınmaya başladı. yani yazı vs yazarken sol parmaklarımda ısıyı hissediyor ve rahatsızlık duyuyorum. bir de fan sesi vs hiç duyulmuyorken normalde son günlerde onu da duymaya başladım. ürünün değerlendirmelerine baktığımda klavyenin sol kısımlarının ısındığı bilgisini aldım ama hani cihazı genel olarak yük altında kullanmıyorum. acaba virüs vs mi bulaştı diye düşündüm, eset ile tarama yaptım bir şey de çıkmadı.

ekte değerleri gönderiyorum.

acaba ne sorunu oldu bir anda cihazın?

 
Bu cihaza ben de çok bakmıştım sonra aynı özelliklere sahip thinkbook'ta karar kıldım. O dönem bu cihaz hakkındaki tüm değerlendirmeleri okumuştum ve ısınma olayından çok bahseden vardı. Ancak bunun bir problem değil, harici ekran kartı barındırdığı ve tek fanlı olduğu için normal olduğu söyleniyordu.

Acaba hava sirkülasyonu mu kötü? Aletin fan çıkışı altta olduğu için kucakta ya da yumuşak zeminde kullanılmaması gerek mesela. Keza direkt güneş ışığı almaması gerek.

Isınma genelde harici ekran kartı kullanırken olur, o da oyunlarla bağlantılıdır ancak office kullanırken ısındığını belirtmişsiniz. Acaba ofis kullanırken dahili değil de harici ekran kartını mı kullanıyor? Onun bir ayarı varsa düzeltilebilir.

Şahsi önerim lenovo'yu arayıp bilgi vermeniz. Lenovo bu konuda çok yardımcı oluyor ve gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Belki bios, ekran kartı, anakart güncellemesi vs. gerekiyordur. Orayı arayıp yardım isteyin bence.
  • halitkin  (03.03.22 15:14:36) 
Lenovo Vantage'a gir
Güç > Güç Akıllı Ayarları > Yüksek performans modundan akıllı soğutmaya geç

Bende de aynı aletin flex modeli var. İlk aldığımda benzer şekildeydi. Bunu yaptım düzeldi. Çok ağır programlar kullanmadığım için yüksek performansa da ihtiyacım olmuyor.

Bir de fan çıkışları altta olduğu için kucakta, battaniye üstünde falan kullanınca ısınıyor.
  • uvcray  (03.03.22 15:28:00 ~ 15:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.