[]

iş görüşmesinde maaş beklentisini hep "yüksekten atmak" hk.

bu bir risk olabilir mi zaman zaman veya yerine göre? yani firmalar maaş beklentisi soruyor, bilgimiz yok piyasa hakkında veya firmanın ne ödeyeceği konusunda o yüzden "bize göre" yüksek bir şey söylemek bir risk midir nasılsa firma eğer yüksek söylemişsek pazarlık sorar mantığıyla? yoksa yüksek söylediğimizde eğer onların üst limiti üstünde kalıyorsa direkt siler geçerler mi bu adayın maaş beklentisi yüksek diye?

en temizi "valla abiler ablalar ben piyasayı bilmiyorum siz söyleyin üzmeyecek bir şey ayaamız alışsın" demek mi?


 
Durumu analiz etmek önemli. Diyelim şirketin acil bir ihtiyacı var. Rakibin az. Normalde x lira isteyecekken o an x+500, x+1000 diyebilirsin bence. Ya da işi kaybetmemek istersin, o zaman yüksek söylemek riskli olabilir.


  • dissendium  (01.03.22 18:05:33) 
Risktir. Ben biraz yüksek söyledim diye İK "diğer adaylar ile görüşeceğiz" demiş. Bölüm yöneticisi aday ile tekrar görüşün, beklentisini tam anlayın diye ikna etmis. Ben prim dahil söylemiştim. Bu yüzden evleniyormuşuz az kalsın.


  • himmet dayi  (01.03.22 18:28:04) 
İşi ne kadar istediğime ve o anki maaşıma göre değişiyor.

Mevcut işimde maaşım kötüyken gelen tekliflere %40-50 hatta son görüşmede %90 daha yüksek söylüyorum mesela ama işten memnun değilsem ve gitmek istiyorsam piyasa ortalaması civarında söylüyorum.

Biz bu kadar veremeyiz ama şu kadar veririz diyen de oldu direkt söylediğimi kabul eden de oldu. İK'ya bırakmamak gerek bence ne istediğini bilen biri olmak daha iyidir.
  • chicha_v2  (01.03.22 18:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.