[]

hayat eve sığar yoğunluk haritası sizde nasıl görünüyor?

2 gün önce etrafım ve yaşadığım şehir kıpkırmızıydı şimdi mavi yeşil ağırlıklı bir renge dönüşmüş. sizde durumlar nasıl? vaka sayısı halen yüksek. nasıl olabiliyor bu? bu kadar hızlı dönüşmesi ilginç geldi.




 
Bizim evin etrafı güllük gülüstanlık bomboş, ama eşim covid pozitif mesela 3 gündür. Göstermiyor olabilir belli vaka altını ya da üç aşılıları? Ben de temaslıyım ama risksizim mesela istesem işe giderim, ortalıkta dolaşırım. Tesadüfen test oldu eşim de belirtisi falan yok, risk geubunda insanlar var etrafında nolur nolmaz negatifii göreyim de diye olup pozitif çıktı, şok oldu. Ateşimiz yok, öksürmüyoruz, tat koku her şey yerinde. Yani bizi vaka sayıyorsa ayıp olur bence. Artık eve kapanmanın bile alemi yok bence ama yaşlılara saygımızdan kapandık.


  • kullanıcıadımbuolsun  (19.02.22 01:19:47) 
Şimdi baktım, kesinlikle haklısın, vaka sayısı yatay devam ederken uygulamadaki yoğunluğun bu kadar hızlı dönüşmesinin hiçbir mantığı yok. Muhtemelen uygulamanın baz aldığı parametrelerle oynadılar. Aslında risk geçmişte olduğundan çok daha az, vakaların çok daha düşük bir oranı ağır hastalık veya ölümle sonuçlanıyor, virüsün bugünkü seyri açısından uygulamadaki risk haritasının artık pek bir anlamı kalmadı. Virüs zaten her yerde, sosyal mesafenin azaldığı kalabalık her yer kırmızıdır diye düşünebiliriz basitçe.


  • mikro patlama  (19.02.22 03:07:06) 
yoğunluk haritasında bug olduğunu düşünüyorum. zira haritayı açınca "çok yüksek riskli bölgedesiniz" diyor, ama yoğunluk haritasını açınca bir halt yok.

yani parametrelerle oynanmış olsa, ya da bir şeyleri gizliyor olsalar, ilk açtığımda da "düşük riskli bölgedesiniz" derdi.
  • kibritsuyu  (19.02.22 09:28:45 ~ 09:29:50) 
Bu duyuruyu ilk okuduğumda heryer kıpkırmızıydı. Bu sabah aklıma geldi baktım ve her taraf mavi yeşil olmuş. Muhtemelen parametreler değiştirildi, 2 haftaya vakalar düşecek diyordu Bakan, 2 gün bile sürmedi :)


  • primetime  (19.02.22 11:44:02) 
ben de aynı şekilde parametrelerin düşürüldüğünü düşündüm yine de bir sorayım dedim. sağlık bakanı 2 haftadır hastalık hafifledi gibi konuşmasından sonra haritalara da el atması şaşırtmaz.


  • false pretension  (19.02.22 16:53:56 ~ 16:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.