[]

Kira Belirleme

Merhaba,

2 senedir 600 liraya kirada olan bir ev;bu sene yaşanan bu artışlar neticesinde ne kadara kiraya verilebilir ,ayni kiracıya acaba yenilenecek olan sözleşmede.


 
Aynı kiracı ise tüfe oranında artış. Yok başka kiracı ise 1200 lira diye düşünüyorum.


  • prole  (05.02.22 07:24:28) 
5 yıl dolmadan yasal artış üst sınırından daha fazla olamıyor zaten. 5 yıl sonunda ev sahibi kira tespit davası açıp mahkemece kiranın tespit edilmesini isteyebilir. Bu durumda ev sahibi tespit edilen kiranın daha fazlasını, kiracı da daha azını isteyemiyor.


  • himmet dayi  (05.02.22 08:26:27) 
Bu sorunun maksimum yasal artis orani icin cevabi kira baslangicinin hangi ay olduguna gore degisiyor.


  • darkrocq  (05.02.22 10:09:01) 
geçen yıl yapmadığınız zamı isteyebilirsiniz sanırım hukuki olarak ama nasıl bir ilişkiniz var onu siz biliyorsunuz.

Böylece de mesela geçen yılki oranı hatırlamıyorum ama kira o günden itibaren atıyorum 660 lira olmuş olur, bugün de 660 lira üzerine yasal oranda zam yapabilirsiniz.

Tam anlayamadığımız kısımlar olabilir, sözleşme yenilenecekmiş de demişsiniz.

Kolay gelsin.
  • michael_knight  (05.02.22 10:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.