[]

yeni eve tasinma - elektrik su isleri

merhaba yeni bir eve tasindim, anahtari teslim aldim yani. henuz esyalari tasimadim. yarin bir temizlikci cagiracagim. merak ettigim sey: henuz elektrik su islerini ustume almadim. bu durumda evde elektrik ve su var midir? ev uzak su an cok fazla gidip kontrol edemiyorum. dun baktigim da vardi. yarin bir supriz yasar miyim?
ekstra olarak bu devir islerimde ev sahibine dusen bir kisim var mi? ben gidip kendim halletsem. biraz onun yuzunden bekledim cunku.



 
öncelikle hepsine e-devletten başvurabiliyorsun (yani İstanbul için ben yaptım birkaç ay önce, diğer şehirleri kurumları bilmiyorum). Elektrik ve su kendiliğinden açılıyor orada olmana gerek yok fakat doğal gaz için gelip eve bakıyorlar bir kontrol edip öyle açıyorlar. (Randevu veriyorlar bu yüzden)

Ben kiralarken hesaplar çoktan kapanmıştı, ben sıfırdan açtırdım. Şimdi sen kiralayınca eski kiracı kapattırmış olabilir ha ev sahibinin üzerindeyse bilemiyorum arayıp sorabilirsin. Mesela emlakçı bana "bir an önce elektriği suyu açtırırsanız iyi olur boyacı ona göre girecek" demişti.
  • nhk ni youkosu  (24.01.22 14:36:07 ~ 14:36:19) 
elektrik ve su başvurusu online oluyor diye biliyorum ya büyük şehirlerde. e-devletten bir bak. ben yüz yüze başvurmuştum elektriğe pandeminin başında ertesi gün açmışlardı. açmışlar dediğim elektrik vardı üstüme geçmişti fatura.


  • passion rules the game  (24.01.22 14:44:31 ~ 14:45:15) 
Elektrik açma-kapama işlemleri 1 gün içerisinde, su açma kapama da 3 gün içerisinde tamamlanıyor.
O yüzden eğer evi boşaltan kişi kapatma talebi yapmışsa, elektrik kesin kapanmıştır su da ya kapanmıştır ya da kapanmak üzeredir.

Ekstra soruya cevap : elektrik-su açma sırasında dask poliçesi istenir. Ev sahibinizden poliçe fotokopisini almalısınız.
  • nuevo  (24.01.22 14:55:17 ~ 14:56:28) 
Kapalı da olabilir olmaya da bilir.

Ayrıca ayrılan kişi kapatma talebinde bulunduysa o sonuçlanmadan e devletten başvuramıyorsunuz, ama zaten kapanmadığı için kullanabiliyorsunyz. (Başıma geldi ordan biliyorum, şubeye gittim).
  • ceketimi alip cikcam  (24.01.22 15:17:29) 
Yoksa hepsi online oluyor.


  • ceketimi alip cikcam  (24.01.22 15:17:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.