[]

Barkodlar

Bu kodların neyle ilgili olduğu, hangi ülkeyi temsil ettiğini nasıl öğreniriz?
869'la başlayan kodu olan ürünün Türkiye'de üretildiğini mi, Türk sermayeli olduğunu mu anlarız? Diğer ülkelerin kodları nedir?

Detaylı bilgi edinebileceğim bir makale, link var mı?

 
Does the barcode number indicate the country of origin of a product?

No it doesn't. The 3-digit prefix code indicates which GS1 numbering organization has allocated the block of numbers to the company. Once the company has been assigned the block of numbers, they self assign each individual number in the block to a given product. For example, a company may have it's headquarters in South Africa. The GS1 organization in South Africa has the code "600", but all the products of the company may be manufactured in England. The English-made products would still have the "600" prefix code. The prefix code is a way to have 70-plus GS1 member organizations issuing numbers without having to worry about duplicate numbers. The 3-digit prefix indicates the country of the GS1 organization that issued the block of numbers, not the country of origin of the product. GS1 (the international organization that administers UPC and EAN) has a clear statement that the prefix DOES NOT indicate the country of origin of the product. A list of country codes can be found on the UPC & EAN Page.

www.adams1.com

www.snopes.com

www.adams1.com
  • compadrito  (08.06.10 18:13:09) 
android li cihazlarda bi uygulama var, barkod okuyabiliyor.


  • bryan fury  (08.06.10 22:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.