[]

Halen aşı olmamış biri

Şimdi aşı olmalı mı sizce? Kendisi işsiz bir arkadaş. Evde oturan gayet izole durumda olduğu için işe başlayana kadar olmak istemedi. Çünkü yeni dozlar gerekebilir diye. Neyse bu arkadaş yakın zamanda bir işe başlayacak proje tarihine 1-2 ay var. Gideyim işten önce aşıları olayım dedi. Bu omicron çıktı vakalar çok ama hafif atlatılıyor vs diye normal gribe döndü tarzında şeyler okuyunca olmayayım demeye başladı. Ben kendisine ol aşını bence desem de hala kararsız kaldı. Neticede hala ağır atlatıp ölenler var niye bu riski alıyorsun diyorum kendisine ama şuan fena kararsız kalmış durumda. şimdi ben aşını olmalısın bence mantıklı olan o diyorum. Ben miyim yanlış düşünen arkadaşım mı ?




 
ben de aşıya karşı çekinceliydim, araştırdıktan sonra olmaya karar verdim. oldum ve iyi ki olmuşum diyorum. özellikle sevdiğim insanlara zarar vermekten endişe ettiğim için oldum. varsın bana bir miktar yan etkisi olsun, yeter ki onlara bi şey olmasın, dedim.


  • harmanyeri  (06.01.22 10:55:09) 
Omicronla grip gibi bir şeye evriliyor düşüncesi yerleşmiş sosyal medyayı okuya okuya. Yani halen kaç kişi ölüyor günde bu nasıl evrilme bi ben anlamadım sanırım


  • yazdonumu  (06.01.22 11:06:49) 
insanların kendisini bu kadar önemsemesini ben anlamıyorum. toplumda yaşıyorsan bu aşıyı olmak zorundasın. yeni doğan bebeğime sağlık bakanlığının listesine aldığı tüm aşıları ve özellerini yaptırdım ki aşılar biontechten daha ağır ve yan etkileri.

yani toplumda yaşıyorsan bağışıklığına da destek olmalısın. madem toplum sana ters dağda yaşa. bunları aynen ilet.
  • mikahakkinen  (06.01.22 11:10:28) 
Şimdi aşı olsun derim ama olmazsa da zerre umrumda olmaz. Devletin kurallarına uyduğu sürece. Ben şahsen bıktım aşı muhabbeti dinlemekten.

Benim etrafımda etkilenen yoktu. Bundan birkaç hafta önce eski iş arkadaşım bir elemanın vefatını öğrendim. Aşı olmayacağım diye tutturmuş millet ol bak falan demiş. Sonra 28 yaşında eleman covid'den gitti. Çok da iyi çocuktu üzdü beni.

Kısacası hala ölen var, hala ağır geçiren var.
Bugün aspirinin yan etkilerinde yazanı okumadan alıp icebilen birinin aşıdan korkması bana komik geliyor. Yan etkisi olmayan ilaç yok gibi bir şey zaten.

kendini kandırıyor öyle omicron ile gribe döndü falan. Boş sosyal medya goygoylari. Kayinvalidem de böyle, sosyal medyada gördüğü her şeyi alip getiriyor filtreden gecirmeden.
  • logisticsmanager  (06.01.22 12:09:52) 
yeni iş yeri aşı olmadığını biliyor mu? bunu öğrendiklerinde işi sıkıntıya girebil,r, bence sırf bu yüzden olması lazım.


  • benaslinda  (06.01.22 12:28:33) 
İşe başlayacağı zaman evden çıkması gerekeceği için aşı olmayı düşünüyor. Kendisi aşı karşıtı değil zaten. Bu omicron çıkınca bir normal gribe döndü havası esiyor sosyal medyada falan o yüzden olmasam mı falan diye düşünmeye başladı. Sosyal medyaya girdikçe aşı karşıtlarının yazdıklarını ister istemez görüp etkilendi bir de


  • yazdonumu  (06.01.22 12:45:20) 
covid basladigindan beri hic disariya adim atmamis mi bu kisi ? evine hic giden gelen, olmamis mi ? bakkala firina hic gitmemis mi ? eczaneye ugramamis mi ? kapiya kargo gelmemis mi ?

cidden asi olmamak icin daha sacma bir bahane olamaz -= ) durustce asi karsitiyim desin en iyisi
  • oscar  (06.01.22 13:07:01) 
iş yeri problem etmiyorsa, yaşı genç ve kronik hastalığı da yoksa yeni çıkacak aşıları falan bekleyebilir


  • paintov  (06.01.22 13:09:00) 
Gitsin sinovac olsun kafasinda suphe varsa.
Acayip asosyal arkadaslarim bile kapti bir sekilde.

Gerci omicron varyantini asiya eklemediler hala ama belki de delta kapacak bilemiyorsun ki sana hangisi denk gelecek.
  • divit  (06.01.22 13:39:25) 
Bu arkadaşın atladığı önemli bir nokta var, omicron'u hafif atlatıyor dediğiniz kişiler hem aşılı kişiler.
Aşısızların bu şekilde atlatacağına dair bir bilgi var mı?
Ayrıca olsa bile kişiden kişiye göre çok değişiyor.
  • burfak  (06.01.22 14:14:45) 
Omicron eğer aşılı iseniz hafif atlatılıyor.

Yatışların büyük bir çoğunluğu aşısız.

Bu hayatı seviyorsa olsun.
  • ceketimi alip cikcam  (06.01.22 14:18:53) 
@divit sinovac için o kadar da koruyucu değil diyorlardı diye biontech ol demiştim ben. Ama hiç olmamasından iyidir tabi sinovac olması


  • yazdonumu  (06.01.22 14:35:46) 
epinefrin iğnesi olacak kadar alerjisi yoksa biontech olabilir diyor uzmanlar. korkmasın o kadar. diğer mrna aşılarına göre en az yan etkiye sahip aşı biontech. sinovac turkovac olmasın çünkü yeni varyant için koruyucu değil. alt solunum yolunda tutulumu azaltan aşılar mrna aşıları. omicron her ne kadar hafif geçse de aşısız bireylerde alt solunum yollarında tutulum gösterebiliyor. aşılılarda bu durum daha az. daha çok üst solunum yolu hastalığı gibi seyrediyor. o yüzden grip gibi geçiriyor insanlar.

ayrıca kronik hastalığı ve kilosu varsa en yakın zamanda olsun çünkü bu insanlarda hastalık daha ağır geçebiliyor. önünde olacağı 3 adet aşı var ve 4-6 ay içinde olacak.
  • false pretension  (06.01.22 15:00:48 ~ 15:01:13) 
Nufusun sadece yuzde 34 u asili olan Guney Afrikada omicron diger varyantlara gore cok daha az etkide bulundu. Gelen istatiklerin ve makalelerin oldugu guzel bir inceleme icin buyurun. (git:www.youtube.com


  • tezek  (06.01.22 16:00:17) 
1 2 aya aşı buluyor mu, ya da hangi hangi aşıyı buluyor, hayat dümdüz bir çizgide mi ilerliyor, ani bir durum olsa, hastaneye gitmesi gerekse, kalabalık bir ortamda bulunması gerekse vs. Tonla şey sayılır da belli ki onun olası yok.


  • hair freak  (06.01.22 16:08:38) 
hatalı düşünce : omicron normal grip gibi zararsız
gerçekte olan : aşılarınız varsa omicronu muhtemelen daha hafif atlatabilirsiniz. yoksa ki aşısız biri için omicron grip gibi zararsız ve masum falan değil.

hatalı düşünce : ben aşı oldum artık hasta olmam ve hastalığı bulaştırmam
gerçekte olan: aşı sizi ölmekten ve yoğun bakıma düşmekten belki koruyabilir. (aşıya rağmen çok hasta olup vefat edenler de evet var.) ve aşı sizin hastalığı başkasına bulaştırmanızı engellemez

tavsiyem: kendi iyiliği için bence aşı olsun. riske girmeye ne gerek var.

örnek: 3 doz aşılı gencecik ve sağlıklı arkadaşım 2 kere covid oldu ve çooook ağır geçiriyor. aşılarım tamken böyle kötü hale düştü isem aşısızları düşünemiyorum dedi. yaklaşık bir ay oldu, hala evden çıkmakta zorlanıyor. özetle, bence ciddiye alın.
  • photo85  (06.01.22 20:38:58 ~ 20:42:35) 
@yazdonumu etkisiz oldugunu soyleyenler genelde diger firmanin calisanlari.
2 doz sinovacla butun doktorlari kurtardilar ilk sene.

Son varyanta karsi herhangi bir asinin ise yaradigini dusunmuyorum. Cunku o varyant asinin icinde yok var diyen de bunu nasil iddia ediyor anlamiyorum.

Zaten son zamanlarda etrafimdaki insanlardan da bunu goruyorum.

Bu arada omicron bence gripten hafif geciyor ama etkileri gripten farkli.
Gripten daha cok surunduruyor daha uzun suruyor ama 2020 koronasi etkileri de gozukmuyor.
Cok acayip bulasiyor, 2 senedir bir sekilde kacan herkesi vuruyor.
  • divit  (06.01.22 21:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.