[]

Fiber internet nedir?

Selamlar,
Soruyu bilerek biraz geniş kapsamlı sordum.
Halihazırda oturduğumuz yerde çok memnun olduğum Kablonet'in 100 MBPS internetini kullanıyoruz. Sanıyorum fiber değil. Başka bir eve taşınacağız. Evde üzerinde Türk telekomun fiber cihazının olduğunu gördüm.

Yeni evdeki cihaz bu: 1.bp.blogspot.com

Biraz kafam karıştı. Ben Kablonet'ten ve hizmetinden gayet memnunum. Ama tabii fibere geçip daha yüksek hız alma şansım varsa değerlendirmek isterim.

Kablonet fiber hizmeti sağlıyor mu? Ayrıca almam gereken bir şey mi? Halihazırdaki modemimi değiştirmem gerekir mi? Aboneliğimizi yeni eve taşırken yapmam gereken bir şeyler var mı?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

 
eğer fiyat farkı önemli değilse daha fazla ödeyip daha yüksek hızlar alabilirsiniz fiberle evet.

ben fiber kullanıyorum mesela ama 100 MBPS kullanıyorum. daha yüksek hızlar pahalı ve gereksiz geliyor bana.

önemli olan ne kadar hızlı bir internet istiyorsunuz.

Türk Telekom Fibere geçerseniz hangi tarifeyi almak istiyorsunuz onu bir araştırın bence. Eğer daha hızlı bir tarife istiyorsanız geçin ama 100 MBPS'de kalacaksanız ve kablonet'ten memnunsanız türk telekom fibere geçmek için pek bir neden yok. (eğer aynı hızlarda türk telekom daha ucuz değilse)
  • king lizard  (04.01.22 20:27:15) 
Fiber internet bir pazarlama kelimesi.
Ben 15mbit fiber kullaniyorum mesela.

Hizla ucretle eve giren kablolarla bir baglantisi yok o kelimenin.
  • divit  (04.01.22 21:17:11) 
Modemin yanında 2. cihaz olduğuna göre ftth yani fiber to the home = eve kadar fiber sahibisin.Küçük cihazdaki en sağdaki sarı kablo cam fiber kablosu. Bunun çoğu kullanıcıların aksine büyük avantajı var.

Çünkü fiber çeşitlerinde, mahalleye kadar, kutuya kadar, binaya kadar, eve kadar diye çeşitleri var. Burda mahalleye kadar olanda mesela yavaşlamalar aşırı etkili olabiliyor ancak eve gelende herhangi yavaşlama söz konusu olmuyor. Direk olarak omurgaya bağlısın gibi.

Bu bağlantıda modem + yanındaki fiber cihazını operatör sağlıyor farklı modem almana gerek yok. Turk.net fiber altyapısı var ise 1000mbps'e (bin) kadar ucuz internet alabiliyorsun.
  • Northern Mariner  (04.01.22 21:40:33 ~ 21:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.