[]

İlk Viski Tadımı Hangi Markadan ve Nasıl Olmalı?

İlk viski tecrübesini yaşamayı düşünüyorum. Ancak internette rehber yorumlara baktığımda binbir farklı yorum fazla kafa karıştırdı. Kimisi buzlu içilmeli buz eridikçe viskinin tadı daha net anlaşılır derken kimisi de buzsuz içilmeli buz viskinin aromasını mahveder diyor. Birkaç damla su katılmalı diyen, hiç katılmamalı diyenler vb… her türlü görüş ve zıtları mevcut. (Bu arada yazın bile dolaptan su içmem, yani fazla soğukla aram yok ama tadını daha iyi yaparsa mecbur kalırım kola, meyve suyu, ayran gibi içecekler sıcak içilemiyor eğer viski de tam olarak öyleyse buz sorun olmaz)

En son votka bitirdim 70’lik şişeyi bir aylık dilimde haftada bir iki bardak ama sek içmedim, meyve suyuyla oldu. Amacım zaten sarhoş olmak değil tadına vararak çakırkeyf olabilmek. Bu yüzden sizce ilk başlangıç nasıl olmalı ve Migros’ta satılan hangi f/p markası? Jack dışında bildiğim yok…


 
Burada da muhtemelen bir sürü farklı şey söylenecektir. Bence farklı viskileri deneye deneye sevebileceğiniz bir tat bulmanız daha mantıklı. Tabi az biraz kaliteli bir şeylerle başlarsanız daha iyi olur; Glenfiddich 12 başlangıç için iyi bir single malt olabilir. Yakınlarda Monkey Shoulder denedim, onu da beğendim eğer single malt istemezseniz.

Bu arada ben herhangi bir şeyle karıştırmam ve buz da kullanmam; ama dediğim gibi, sonuçta keyif için içiyorsunuz, nasıl hoşunuza giderse öyle için, kime ne.
  • salihdt  (29.12.21 14:53:56) 
ne viskisi içtiğiniz le alakalı sevip sevmeyeceğiniz. ama saçma sapan şekerli sıvılarla karıştırmayın.
kuru fasulye ye bal katıp mı yiyorsunuz o hesap. ya seversin ya sevmezsin.
sadece 2 buz ve ince bir çizgi halinde kesinlikle viski bardağına koyun biraz elinizde döndürün.önce koklayın ve ufak bir yudum alın.boğazınızdan kayarken ısıyı hissedin.
  • jamswety  (29.12.21 15:19:34) 
İlk kez viski içeceksen alkolle fazla haşır neşir olmamışsındır diye tahmin ediyorum. İlk viskin dünyanın en müthiş viskisi de olsa muhtemelen yanma hissinden dolayı pek bir şey anlamayacaksın. Bir günde viskileri ayırt edecek damak da gelişmez, bir süre çeşitli şeyler içmen lazım ki ayırt etmeyi başlayasın. Kahveleri bile ayırt etmek başta zor, öyle düşün. O yüzden çok kasma, yumuşak içimli çok da ucuz olmayan bir şey al, cüzdanını zorlama. Jack alma bence, aynı fiyata Singleton veya başka bir single malt bulabilirsin.
Dimple gibi güzel blendler de var.

Buz/sek olayı da kişisel zevk bence. İçtiğin viskiye de bağlı. Single maltlara çok az ılık su katmanın aromasını ortaya çıkardığı söylenir. Ben sek veya su ile içerim, hızlı içmediğim için buz eriyip viskiyi seyreltiyor.
  • r_u_h  (29.12.21 15:39:03 ~ 15:41:02) 
büyük ihtimalle sana aşırı smoked ya da aged viskiler tavsiye edecekler. bunlar viski konusunda damak tadı oluşmamış kişilere ağır gelebilir ve kötü bir ilk deneyim sağlar. bence çok daha simple ama o kadar da ucuza kaçmayan woodford reserve veya monkey shoulder tercih edebilirsin.


  • wild honey suckle  (29.12.21 16:25:51) 
Bana göre fiyat performans viskisi black label. Meleklerin payi abimiz de katilir bu görüşe.

Evde her zaman olur, tadindan eminimdir.

Bence baslangic için ideal.
  • logisticsmanager  (29.12.21 16:55:36) 
Label, jb ve vat69 türevleri hariç her viski içilebilir bana göre. Yılların viski tüketeni, ülke ülke gezmiş bi abi var, en sevdiği viski chivas mesela o kadar tadımın ardından bile. Gentleman jack tüketiyorum ben. Türkiye’de ulaşması kolay. İçimi baya iyi. Viski işi biraz damak/zevk meselesi ya. Irish’inden scotch’una ben de denedim, bu işin en iyisi yok bence.


  • Deathrow  (29.12.21 18:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.