[]

konyaspor stadında tribün/koltuk seçimi

merhaba,

bugün beşiktaş maçına gitme ihtimalim var. şehir dışından geleceğim olursa, konya'yla bağım yok, futbol turistiyim. amacım futbolu izlemek en başta. tezahüratlara seve seve katılırım çünkü beşiktaş'ı sevmem (hehe) ama önceliğim görüşün güzel olduğu, sahaya odaklanabileceğim bir yer. yani "bizim için x'e de koy"dan başka tezahürat bilmeyen, kendi maçı izlemediği gibi çevredekileri de darlayıp dahil etmeye çalışan çakal çukal tayfadan ziyade kendi halinde vatandaşların olduğu bir yerden almak istiyorum bileti.

bunun için doğu alt uygun mudur acaba? değilse başka nereyi önerebilirsiniz? doğu-batı tribünlerinden birisi olursa çok daha güzel olur çünkü kale arkasını pek sevmiyorum.

 
Hocam şimdi;

Maç boyu bağıracak olan çakal çukal gırtlak tayfanın büyük çoğunluğu doğu üstte olacak. Yine de grubun içine girmem, yan taraflarda dururum dersen, ayakta durmak ve rakip takım sempatisi göstermemek kaydıyla sıkıntısız izlersin diye düşünüyorum.

Doğu altta ise, yaş ortalaması biraz daha yüksek ve daha az ateşli olsa da yine fanatik taraftar olur. Yoğun bir gruplaşma olmaz ama herkes ayakta olursa ayakta izleme ve karşılıklı tezahüratlar olduğunda eşlik edilmesi ihtimalleri az değildir. Üst tarafa göre daha karma bir profili vardır. Gol olunca yanındaki tanımadığın adama sarılabilir, gaza gelme durumuna göre omuz omuza maçı takip edebilirsin.

Batı tarafta da-özellikle alt- genelde çocuklu aile olan, oturmak isteyen, futbol seyircisi denebilecek sakin kesim vardır. Hatta zaman zaman rakip takım sempatisi gösterenler için tercih sebebidir. Alt bloğun koltukları stadın geri kalanından daha konforludur dolayısıyla fiyatları da öyledir.

Batı üstün pek bir numarası yok. Protokol ve basından geriye kalan yan blokların fazla seyir zevki olduğu söylenemez, stadın genelde en az alınan yeridir.

Görüş kısmına gelince, kale arkaları hariç çoğu yerden güzel maç izlersin. Üst bloklardan oyuncular/saha daha uzak görünecektir doğal olarak. Bana soracak olursan şahsi favorim: alt C, E blokların en üst kısımları.

Ne kadar tribün içinde olmak istediğine ya da sakince oturmak istediğine göre doğu/batı alt seçimi yapabilirsin. Maça girmeden atkımı alır Konya atınca sallarım, 42. dakika şovuna eşlik ederim, arada hakeme bağırıp söverim dersen doğu; bacak bacak üstüne atıp adeta bir scout edasıyla oyun izlerim dersen batı iyidir.

Yalnız sıkı giyin, o saatte stat buz gibi olur. Gerçi Ankara'dan alışkınsındır. Maçtan önce bamya çorbası içmeyi ve etliekmek yemeyi unutma.

Son olarak da Konyaspor atınca benim yerime de sevin be... Şehir dışındayım, takım gözümde tütüyor.

Başka sorun olursa da yazabilirsin.
  • 038576  (27.12.21 12:45:01) 
hocam çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için. zaman kısıtından dolayı maalesef becerebilirsek ancak maça yetişebiliriz gibi duruyor. aslında soruyu sormamın sebebi de biraz oydu... şöyle ki ev arkadaşımla iş çıkışında gitmeyi planlıyoruz. adam buradan üç saat, iki saat maç, sonrasında üç saat daha araç kullanıp yarın sabah işe gidecek. onun rahat edip fazla yorulmadan maçtan keyif alabileceği bir yere bakmamın sebebi o. yoksa ben özellikle sevmediğim bir takım değilse (ki öyle olsa maçına gitmem zaten) tribünlere katılmayı, tezahürat yapmayı, ortama ayak uydurup çıldırmayı çok severim çünkü maalesef gençlerbirliği taraftarı olarak kendi evimde onu yapma şansım pek olmuyor.

gidebilirsek ve öncesinde vaktimiz olursa atkımı da alırım, destek de veririm büyük keyifle, tekrar teşekkürler ve şimdiden başarılar akşam için :)
  • der meister  (27.12.21 14:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.