[]

muhtemel dolandırıcılık - ne yapmam gerekiyor şu durumda?

merhaba,

enpara kartım kırıldığı için yenisini istemiştim. bu sabah ulaştı elime. şifresi eskisiyle aynı diye mesaj gelince işlerim de olduğu için karta hiç dokunmadım, herhangi bir işlem yapmadım.

az önce cep telefonuma "az önce encard'ınız ile PAYCELL üzerinden yapmaya çalıştığınız işlem, internetten aylık alışveriş limitinizi aştığı için gerçekleştiremedi" diye bir mesaj geldi. 1000 liraymış limit, yani birileri bundan fazlasını çekmeye çalışmış.

hemen kartı internet işlemlerine kapattım. sonra turkcell hesabıma girdim. ben normalde paycell diye bir şey kullanmıyorum. paket yüklerken rahatlık olsun diye bazı kartları kaydetmiştim. bir baktım ki onlar "paycell kartlarım" diye bir sekmede görünüyor. onların da hepsini sildim.

beni çarpmaya çalışan kişi(ler) nasıl bir yöntem uygulamaya çalışmış? sorun enpara'dan mı kaynaklanıyor turkcell'den mi? hangisini aramam, nereyi bilgilendirmem daha mantıklı olur şu an?

bana ait iki karttan bir kuruş eksilmemiş ama turkcell'de annemin ve babamın kartı da kayıtlıydı, onlara şu an ulaşamıyorum, zaten asıl sıkıntı onlardan çalınırsa olur çünkü onların kartlarının limiti yüksek.

şu yaşıma kadar hiç dolandırılmadım, mesajı görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu mevzu 10 gün sonra filan başıma gelmiş olsa cart diye bütün sigorta primi maaş vs. hepsini çekip alacaktı demek ki adamlar.

bu nedir allah aşkına, ne oldu şimdi?

 
henüz herhangi bir şey yapmadım. sadece anneme ve babama sordum. onlardan da herhangi bir transfer gerçeklemmeiş. yani para yerli yerinde duruyor, hesaplardan hiçbir şey alınmamış. yine de bankaya herhangi bir bildirimde bulunmalı mıyım bu durumda? daha önce hiç başıma gelmemişti çünkü, bayağı panik yaptım açıkçası.


  • der meister  (25.12.21 23:40:56) 
bankayla görüştüm. cep telefonu için paketin aylık yenileme vakti gelmiş ama aylık limitim aşıldığı için 70 lirayı çekememiş turkcell... mesele buymuş.

ibret-i alem olsun diye silmiyorum duyuruyu. öfff.

yalnız fakirliğe bakın, şu ana kadar bir ayda 1000 lira harcamamışım internet üzerinden hiç. o yüzden senelerdir ilk kez böyle mesaj alınca dolandırıldım sandım djkfjdjfdk
  • der meister  (25.12.21 23:52:07 ~ 23:53:06) 
Marka itibarını zedelemedek gibi olmasın ama paycell in sanki bu kaydedilen kartlarda dolandırıcılığa açık kapı bırakmak gibi bir zaafı vardı.


  • allah yazdiysa bozsun  (26.12.21 11:37:24) 
Abi geçmiş olsun :D

Valla ben bu X platformuna kart kaydetme olayını çok sakat bulduğum için hiç bir yere kaydetmiyorum. Yani kart bilgilerine ulaşamazlar ama X hesabını hack'leyip oradan harcama yapabilirler çok rahat.
  • plutongezegendegilmi  (26.12.21 11:46:48) 
Kart bilgilerini bir yere kaydetme ayrica sanal kart kullan.
Bosuna risk aliyorsun.

Birinin dolandirmasini gectim kaydettigin firma paketin bitti deyip cat cat dakika satar durduramazsin.
  • divit  (26.12.21 12:18:31) 
çok geçmiş olsun, sonu iyi bitmiş yine de sevindim.


  • sipsiyah  (26.12.21 12:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.