[]

Arabam bozuldu çok korktum

Sabah el frenini indirirken sanki bir şey kırılmış gibi ses gelmişti. Sonra yola çıktım. bir 10 km sonra yokuş aşağıya giderken kırmızı ışıkta durmak için frene bastım ama tutmadı sanki boşluğa basar gibi oldu. Kaldırıp tekrar basınca tuttu. Arkadan sürekli civvv diye ses gelmeye başladı ve acayip yanık koktu. Bunu arka arkaya bir kaç sefer daha yaptı 1 km içinde.

Şu an iş yeri otoparkına park ettim. Çok korktum. Napayım? Yarın için servisi aradım randevu aldım. Ama bugün eve kadar götürür mü 10 km? Çekici mi çağırayım?
Tek başıma servise götürmeye de korkuyorum erkek arkadaşım da burda değil. Of çok stres yaptım.

 
Strese gerek yok. Fren sistemiyle alakalı bir sorun olduğu için aracı kullanmayın. Güvenli olmaz. Servise de çekici ile gidin.


  • himmet dayi  (24.12.21 09:33:29) 
Eğer dışarı prkettiyseniz akşamdan,muhtemelen soğuk yüzünden el fren teli donmuş,balatalar diske yapışmış olabilir.Duyduğunuz bişey kırılıyomul sesi,el fren telinin sesidr,sonraki duyduğunuz sesler ve koku da soğuktan yapışmış balatanın sesi ce kokusudur.Bence aracı parkederken düz zeminlere parkedip viteste bırakın,el frenine güvenmeyin tamirciye gösterene kadar.Çekicilik bir durum yok,madem frenler tutuyor.


  • arenas  (24.12.21 09:37:55) 
Tahmin...
Balata bir şekilde vekili kalmış el freninden dolayı. Kokuyu o yapmıştır ve sonra bırakmıştır.
Büyük ihtimalle bir şey olmayacaktır ama cakiciye verilecek 250 300 TL için riske girmeyin, içinizi de ferah tutun
  • kisa  (24.12.21 09:39:09) 
El freni hasarı ve soğukla ilgili fikirlere katılıyorum ama yolda frene bastığınızda boşluk (hava) yaptığına göre sorun sadece tel ya da arka balata değil.

Arka fren merkezlerinden birinden yağ kaçağı var büyük ihtimal ile, yoksa ayak frenine bastığında frende boşalma olmazdı.

Çekici ile frenciye gidin, servise ya da normal bir tamirhaneye değil, frenciye gidin.
  • John Bloor  (24.12.21 09:54:23) 
usul usul gidin. bir şey olmaz.
arkadaşın dediği gibi yetkili servis değil frenciye gidin. yakınlarda vardır bir oto sanayi ya da frenci bakın google'dan hatta arayın sorun.

  • alt4y  (24.12.21 09:54:57 ~ 09:55:41) 
stres yapmaya gerek yok tanıdık tamirci servis varsa arabayı olduğu yerden alırlar sizin uğraşmanıza gerek yok. el freni soğutan çekili kalmış veya sıkışmıştır.


  • mikahakkinen  (24.12.21 09:55:31) 
Peki çekici çağırınca benim de onlarla gitmem gerekiyor mu? Nasıl oluyor bu iş şimdi anahtarı adama verip kendim taksiyle mi gideceğim?


  • kaptan maydanoz  (24.12.21 10:15:39) 
Çekiciyle beraber gidebilirsiniz.
Frenci+1
Neredesiniz?
  • kisa  (24.12.21 10:24:00) 
Sen de bin arabana içinde otur, öylece gidersiniz. Ama gidilecek mesafe yakınsa çok düşük hızda kontrollü bir şekilde gidilebilir de, ama becerebilir misin bilemeyiz.


  • John Bloor  (24.12.21 10:24:06) 
@kisa, Ankara'dayım.


  • kaptan maydanoz  (24.12.21 10:35:41) 
Istanbul için belki yardımım olurdu diye sordum. Ankara'yı hiç bilmiyorum


  • kisa  (24.12.21 10:40:19) 
Sanayiye git sıkıntı olmuyor buyuk sehirde, sadece bi google street view ile hic gitmediysen sanayideki dukkanlara bak frenci nerede diye, fren cok tutmuyorsa dur kalk yapmazsin hangi dukkanin frenci oldugunu anlamak icin, yanina nakit al birde


  • eja  (24.12.21 19:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.