[]

TikTok’da insanlar neden hediye veriyor?

Tiktok’a para yükleyip o parayı jetonlarla vb canlı yayında insanlara dağıtmanın getirisi ve mantığı nedir? 10 lira 100 lira hatta 2000-3000 lira verenler var tek çırpıda. Yani canlı yayında öylesine video açıp hiçbir şey yapmayan insanlara hangi gerekçe ve mantıkla para yağdırılır cidden anlamadım olayı.




 
Dansöze para yapıştırmanın sanalı işte. Biraz gösteriş, biraz eğlencenin karşılığı bahşiş.


  • Bruce  (12.12.21 01:58:46) 
Çok param olsa ben de verirdim sanırım, ama çok param olsa tiktok nedir bilmezdim bile. Varoşluk ve para birleşince bu oluyor. Kendini ispatlama çabası.


  • Wakatakakage  (12.12.21 02:00:41) 
bende mesela saat 00.00-02.00 arası onursemik diye bir eleman var onu izliyorum ama daha 1 lira atmadım.. sanırım mantık şu orda para attığımı görürler zengin olduğumu sanırlar takipçi gelir falan mantığı.. birde canlı yayında yüksek para gelirse oooo siyah giyen adamdan bir asa bir bilmem ne gibi hoşlarına gidiyor... ama üzücü kısmı paranın büyük kısmı tiktoka gidiyor.. açıktan iban verse tiktok anında uçurur :)


  • yirmibesonbes  (12.12.21 10:23:33) 
Sanal pavyon iste.


  • brkylmz  (12.12.21 10:59:33) 
Çok büyük miktarlar twitch'de de görüldüğü üzere kara para aklama habercisi de olabiliyor ancak temel olarak sadece tiktok'ta değil her yerde bunun amacı içerik üreticisini destekleyip ürettiği içeriği üretmeye devam etmesini sağlamak.

Sosyal medya gün geçtikçe profesyonelleşip bir çalışma alanı haline geliyor. Eğlence sektöründen, eğitim sektörüne kadar geniş bir alanda oluyor bu. Atıyorum youtube'da bir ders videosu için birçok insan bağış yaptığında ya da reklama tıkladığında içeriği hazırlayan kişi bundan gelir elde edebildiği için zamanla tüm enerjisini buraya yönelterek daha kaliteli içerik sunmaya başlıyor ve izleyici de bundan alacağını alıyor.

Tiktok kısmı da eğlenceyle alakalı bir şey. Zannediyorum insanların talep gösterdiği içeriklerden hoşlanmadığınız için olayın kendisi de gözünüze tuhaf görünüyor, ama temel ekonomik bir davranış bu. Mantığını anlamayacak bir şey yok.

Birisi size de yaptığınız bir şey için para ödese siz de o işin üstüne daha çok eğilmeye başlarsınız.
  • akhenaten  (12.12.21 11:21:24 ~ 11:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.