[]

teras kullanım hakkı

4 daireli yeni bir ev aldik. en ust kat bizimki. ev sahibi teras kullanim hakki size ait diye satti evi bana. diger 3 dairenin onayini sozlu olarak almis. bunu yaziya da dokmek istiyoruz imzali olarak. bununla ilgili ornek bir yazi var mi?




 
ilk cumle yanlis olmus pardon. 4 daireli binanin en ust kati


  • roylemonia  (11.12.21 23:51:20) 
Apartman toplantısında apartman karar tutanak defterine yazdırın. Ayrıca bir şeye gerek olacağını zannetmiyorum ve başlığı takibe alıyorum.


  • prole  (12.12.21 00:36:04) 
sozlu ise o iş yaş, teras kullanim hakkini kim eski ev sahibine nasil vermis ki o da size versin? ben dedim oldu seklinde mi? 3 daire "biz vazgectik, zaten apartmanin ortak kullanim alani olmali" dese ne olacak? Teras tapunuza dahil degilse o kullanim hakki biri ariza cikarincaya kadardir. imza da bir yere kadar korur (mahkemelik olunur vs. tapuda yoksa bir sekilde "hak" sizden alinir), ve sonsuza kadar korumaz... (evler el degistirir vs. simdiki 2. kat komsusu kabul etti ama sonraki etmezse?)


  • robokot  (12.12.21 03:03:31 ~ 04:14:42) 
Teras kullanim hakki sizin olursa, catida olusacak tum masraflarda size ait olur. Bunu da goz onune alin. Catiua cikis sadece sizin evdem ise gerek yok ustunuze almaya


  • oscar  (12.12.21 13:13:57) 
arsa paylarına bir bakın. tüm daireler eşit arsa payına mı sahip? teras sizin tapunuza ya da arsa payınıza dahil mi? apartmandan giriş var mı terasa mesela? yoksa sadece sizin evin içinden mi giriliyor? ya da eskiden apartmandan giriş varmış da kapatılmış falan mı mesela? apartmandan giriş varsa muhtemelen size ait değildir ve her an itiraz edilebilir kullanımınıza ya da herkese açılabilir kullanım.

bizim apartmanımızda şöyle bir sorun var örneğin; giriş katın arsa payı (metrekaresi de) çok küçük aslında ama ön ve arka bahçe, oraların bağlantıları bölümleri falan emlakçı tarafından onlara kullanabilirsiniz denilerek satılmış. şu an apartmanın geri kalanı bu alan ve bahçelere giremiyor. garip garip düzenlemeler yapılmasına izin verilmiş bir şekilde eski yönetim zamanında, kimsenin haberi yok falan. ama en küçük arsa payı bu dairede olduğundan aidat ya da apartman giderindeki bir sürü harcamaya az katılıyorlar mesela, aslında kullandıkları alan daha büyük olmasına rağmen. resmen haksızlık oluyor ve bu apartman toplantılarında konuşuluyor. belki bahçe giriş çıkışları herkese açık hale gelecek ve onlara özel olmayacak bir gün.

bu yüzden bunu en iyi terasın arsa payınıza dahil olup olmadığına bakarak anlayabilirsiniz sanırım.

edit: bu arada 4 daireli binada apartman yönetimi zorunluluğu da yoktur, en az 8 daire ve üstüne kat malikleri şeysi kurulması ve yönetici seçilmesi falan gerekiyor sanırım. o durumda nasıl oluyor bilemedim, belki bir apartman yönetimi bile yoktur şu an, yani bir şey yazdırabileceğiniz bir yer yoktur mesela defter falan gibi. kendi aralarında hallediyorlardır belki bir sürü şeyi. onu da bir bilene sormalı bu durumda.
  • nimberjack  (12.12.21 13:51:47 ~ 13:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.