[]

bana akıl verelim

inşaatla alakalı bir bölümden mühendislik bitirdim. özelde iş olmayınca oturdum kpss kastırdım çalıştım bir kamu kurumuna mühendis olarak atandım.

ama ülkenin hali ortada. maaş son bir aydaki kur yükselişiyle 1000 doların altına düştü, ayrıca mesleğimden ve yaptığım işten zevk almıyorum.

ileride beni kurtaracak, 3-5 sene sonra meyvesini verecek bir şeyler yapayım diyorum yapamıyorum. kendi alanımdan yurt dışında veya online iş yapma olasılığım yok.

yazılım/programlama falan okusaydım belki kendimi yurt dışına atabilirdim veya evden çalışıp döviz kazanabilirdim diye dövünüyorum. olay sadece para da değil aslında birşeyler yaratıp işimden tatmin olabilirdim belki. bu yaştan sonra ne yapabilirim oturup sıfırdan phyton veya farklı programlama falan öğrensem ilerde meyvesini alabilir miyim?

hakkımda
*yaş 27
*ingilizce ileri seviyede
*video oyunu film dizi harici hobim veya yeteneğim yok ot gibi yaşadım.
*sıfırdan yeni bölüm okumaya gözüm yemiyor

 
bizim şirkete (yazılım) inşaat müh. mezunu bir çocuk girdi 2 ay önce falan. inşaat müh. işsiz kalınca 1 sene oturup yazılım çalışmış. bizim şirket de mülakatlarda çocuğu beğenince almış. sektöre profesyonel olarak da girdiğinden ötürü 2-3 seneye (çalışmaya devam ederse) istediği yerlere gelecektir.

3-5 senede kariyerinizi çok rahatça değiştirebilirsiniz. ingilizceniz de var. yazılım olması şart değil tabii sevdiğiniz bir şey yapın. ayrıca kesinlikle ama kesinlikle yeni bir bölüm vs. okumayın. şu internet çağında teknoloji ağırlıklı bir iş yapacaksanız çok gereksiz.
  • ilgeru  (09.12.21 22:52:48) 
etrafımda yazılıma geçen çok fazla inşaat mühendisi var. son 1-2 senede sayıları cidden arttı yani.

öğrensen meyvesini alırsın tabi, ama kolay bir iş değil. yani belli bir seviyeye gelmeniz için 1-2 senenizi gömmeniz lazım.
  • plutongezegendegilmi  (09.12.21 23:32:32) 
Kamunun rahatlığından faydalanıp yüksek lisans, doktora yap.


  • dissendium  (09.12.21 23:34:07) 
film dizi işini azaltıp yazılıma yönelebilirsin, arada ot gibi yaşamayı da bırakmalısın tabii. eğer yazılımı öğrenebilirsen önünde çok büyük bir şans var o da her iki farklı disiplini (inşaat ve yazılım) birleştirebilir olman, bu sayede sektörel bir açığı kapatabilir ve ileride zengin olabilirsin, zengin olmasan bile adını duyrabilirsin.

iyi bir projenin ve yazılımcının ana kaynağı farklı disiplinlerden oluşur. sadece yazılım tek başına işe yarayan bir şey değil. araba kullanmak gibi, ya başında patron olur ve nereye gideceğini söyler yada sen patron olursun arabayı modifiye eder farklılık yaratırsın.
  • selam  (10.12.21 00:07:10) 
Okula falan gitme, belki ilerde cila olarak bir MBA falan yaparsin ki bence ona bile ne kadar gerek oldugu tartisilir. Amac paraysa ona ulasmanin yolu artik pek okumaktan gecmiyor.

Ozel sektorde, yine insaatta satisa kaymaya calis, isin ameleliginden kurtul.
  • cooperr  (10.12.21 02:58:04) 
dostum kamuda kpss kazanmaya yıllarını vermiş biri olarak dünyayı değiştirmeyi mi bekliyordun yanlış anlama ama, seçtiğin yol bu yani zaten. iş garantin olur evet ama ne uzar ne kısalır. hayatımı bilgisayara verebilirim dersen yazılım veya benzeri bir dal öğren tabii ki, 1-2 sene daha sürecek eleman açığından faydalanıp bir yerlere gelme ihtimalin gerçekten de var. ama bu işin hayatını adamayı gerektirdiğini bilmen lazım başta.


  • roket adam  (10.12.21 13:59:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.