[]

Bu sistemin neresinde bir sıkıntı var?

Online satış marketlerine elimizde hiç var olmamış x ürününün fotolarını koyup müşteri bekliyoruz. Birisi satın almak istediğinde başka bir satıcıdan satın alıp direk onun adresine yönlendiriyoruz. Tabi ki ortalama veya ortalamanın az üstünde bir fiyat veriyoruz ki kâr edebilelim.

Neden yapılmıyor?


 
Yapılıyor. İsmi de dropshipping


  • pispinti  (30.11.21 16:59:10) 
Dolap uygulamasinda birçok kişi bunu yapıyor.


  • The colors of my sea perfect color me  (30.11.21 17:03:18) 
Trendyol hepsiburada gibi yerlerde ürünü satıp sonra temin edemezsen bildiğim kadarıyla cezası var çünkü. Tedarikte sıkıntı yaşamayacağına emin olman lazım.


  • roket adam  (30.11.21 17:23:36) 
Koy istersen. 1 senede 2 tane satilirsa sanslisin.


  • floydian  (30.11.21 17:27:47) 
dropshipping dediğin yöntemin adı ama sen galiba satıcının da haberi olmadan bu işi yapabilir miyim diye soruyorsun. o zaman dropshipping olmaz. ticari açıdan sıkıntıya girersin çünkü. dropshippingde satıcının onun ürününü sattığından haberi olur. peki neden? :

fatura kesecek çünkü. sen 300 liraya satıyorsun ürünü, adam 250 TL lik fatura gönderirse o vatandaş o ürünü iade eder, sonra gider 250 TL'ye o satıcıdan alır.(bu adam bana yalan fatura kesti diye vergi dairesine giderse daha fazla başın belaya girer ama hadi o olmasın)

diyelim ki etmedi. senin bu işi faturalandırman gerekiyor. faturayı tam olarak nerede kime keseceksin? diyelim ki kendi kendine müşteriye fatura kestin gelen parayı aklamak için. giderine fatura alamadığın için 300 lira üzerinden gelir vergisi ödemen gerekir.

daha bir sürü dezavantajı var ama ilk dakikada bunlar olur.
  • syozkn  (30.11.21 18:46:11 ~ 18:49:18) 
Yapılıyor zaten.
Adam Eminönünde işhanın dip kölesinde kelepit 2x3 m bi dükkan kiralamış,2 tane bilgidayar,N11 de mağaza açmış.Gün içindeki siparişleri eminönündeki esnaftan toplayıp,akşam 5 te kargoya veriyor.Yalnız bi süre sonra iadelerden dolayı dükkanda adım atacak yer kalmıyor.

  • arenas  (30.11.21 18:49:08) 
Online alışverişte alıcı senin ulaşabildiğin satıcıya ulaşabiliyorsa , neden senden alsın? Daha paralıya satarak kar hedeflediğin için malı perakende fiyatından aldığını varsayıyorum.


  • eksisozlukokuryazari  (30.11.21 20:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.