[]

Kolanın tadına sizce de bir şey oldu mu?

Asidi sanki artık o kadar yakıcı değil, asitli halinden çok pekmezimsi haline daha çok benziyor bence tadı. Hamburgerci kolaları bile daha güzel gelmeye başladı. Sizce de böyle mi? Ve coca cola mı yoksa pepsi mi?




 
Bana uzun zamandir asidi az sekeri fazla (tat olarak sekerden bahsediyorum) geliyor o yuzden bıraktım. Sağlık açısından değil de tat vermediginden dolayi birakmis oldum. Eskiden kolayı boyle soguk soguk kafaya diktin mi girtlagini yakardi asit. Oyle bir sey yok artik.


  • stavro  (18.11.21 20:06:42) 
Evet artık daha az asitli. Ama hala kendimi ödüllendirmek istediğimde içiyorum.


  • ruhen hastayim ben  (18.11.21 20:07:31) 
Coca cola'nın tadının çocukken içtiğim koladan çok uzaklaştığını düşünüyorum, bu özellikle son birkaç yılda oldu. 30 yaşındayım.

Bazen pepsi içiyorum.
  • hayirsiz  (18.11.21 20:09:11 ~ 20:09:50) 
evet çok değişti.

(bkz: coca-cola'nın tadının değişmesi)
  • tabudeviren  (18.11.21 20:13:21) 
Trdeki ürünler genel olarak çok kalitesizleşti, fiyatı belli noktadan sonra artırmak yerine kalite düştü.

Trde yediğin içtiğin coca cola, Nutella, milka, fanta vs gibi uluslararası markalar avrupada çok daha iyi tadıyor.
  • mg3929  (18.11.21 20:14:22) 
evet, kesinlikle! eski haline en yakın olan cam şişedeki coca cola. o da buz gibiyse.


  • south park in kapusonlu uyesi  (18.11.21 20:32:15) 
Formül degismistir.
Fransa'da değişti üstünde yeni formul/tad yazıyordu belli süre. Olabilir. Teknik geziye gittiğimde dönem dönem formul değişikliği yapıp piyasayi yokladiklarini gelen tepkilere göre değiştirdiklerini soylemislerdi. O yüzden kolanin tadı ülkelerde değişiyor.

  • logisticsmanager  (18.11.21 21:19:31) 
ülkeden ülkeye bazı katkı maddelerinin yasak olmasından mütevellit tat değişiklikleri olması normal. önümüzdeki aylarda tekrar değişecek sanırım. yeni bir dava açıldı


  • avatar is back  (18.11.21 21:32:49) 
3-5 sene önce bornova'da evka-3 metroda kola dağıtırdı coca cola. Cam şişe kola veriyorlardı hatta. Muhtemelen bununla alakalıdır. Formül değiştirip, ucuzlatıp önce halka denetiyorlardır. Alakasızsa da ben neyime güvenip o kolaları içiyordum bilmiyorum. Ama hepimiz içiyorduk.


  • westblack  (18.11.21 21:34:46) 
Coca cola gittigim tum Avrupa ülkelerinde de ayni sekidle eskisine gore kotu bu arada.


  • stavro  (18.11.21 21:41:43) 
Seker pahalandi, gecen oturup hesaplamistim evde uretsen bile sadece sekerden maliyeti yakin oluyor.

Tadi yerine reklama basiyor parayi.
Bu arada son zaman demek biraz komik olur en az 10-15 senedir eski tadi yok.
  • divit  (18.11.21 21:59:31) 
Şok'un kendi markası olan Crown Cola'nın light olanından için dua edersiniz. Bu arada dolapta günlerce beklese de asidi kaçmıyor.


  • msb  (18.11.21 22:30:15) 
1999 yılında bir sistem kurulumu nedeniyle özel izinle İncirlik Hava Üssüne girme şansım olmuştu, öğle arası verildiğinde yemeğe gittik üs içinde, metalik renkli coca cola kutusunda kola vardı yemekte, kolayı içmemle genzime kaçmıştı öksürmekten bir hal oldum, o kadar keskindi asit ya da gaz her neyse, yani o dönemde bile arada fersah fersah fark vardı, neredeyse Türkiye'de satılan ile alakası bile yoktu.

Günümüze gelecek olursak kesinlikle kola artık kola değil içine şeker atılmış az biraz karbondioksit gazı basılmış gazoz, bunu içeceğinize gidin Niğde gazozu alın eminim daha çok beğenirsiniz, Maaliyetler çok arttığı için fiyata yansıtmak yerine formülü değiştirdiler muhtemelen.
  • solo  (19.11.21 10:30:49) 
kolanın tadına bir şey olmadı, biz büyüdük ve eski tatları ilk aldığımızdaki yoğunluğu ve güzelliği(veya çirkinliği) bizim için asla aynı kalamaz. Peletimiz, hislerimiz her geçen gün değişiyor.

Tabi bunun yanında formülü de değişmiş olabilir, bu da bir olasılık.
  • jemjum  (19.11.21 11:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.