[]

Coin kripto para vs nereden alınır

Merhaba
Hangi kripto borsasını kullanıyorsunuz. Hangisi güvenli sizce? Bir de coinleri kripto borsası yerine cüzdanda tutmak daha mı güvenli? Eğer öyle ise hangi kripto cüzdanı neden tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
Not: kripto terimlerine çok hakim değilim takip ettiğim bi kaç coin var sadece. Onlarla küçük miktarlarla girip öğrenmeyi planlıyorum.


 
Hiçbiri tam olarak güvenli değil. En büyüğü Binance. Ben oradan işlem yapıyorum.


  • himmet dayi  (18.11.21 08:45:56) 
soguk cüzdan en güvenlisi. aslında cüzdan demek pek doğru değil, coinler bu cihaza gelmiyor çünkü, sadece anahtar işlevi var.

ledger alın, en yaygını o. ama sadece kendi resmî web sitesinden ya da amazon’daki dükkanından alın.
  • orient blue  (18.11.21 09:05:03) 
Ben en çukur borsadan bile alışveriş yapıyorum merkeziyetli merkeziyetsiz vs ama Binance dahil hiçbiri yasal bir mevzuata tabi olmadığı için güvenlidir diyemeyiz, "güvenlidir" demek için bazı taahhütler bazı garantiler vermeleri gerekir, bunların hiçbiri yok, olan sadece itibarları. Binance daha itibarlı göründüğü işin "güvenli" diyebiliriz ama teknik olarak sana vadettiği bir şey yok, o nedenle güven işi arama.

Soğuk cüzdan tabii iyi ama şöyle düşün: Senin coin'lerin normalde Binance borsasında sen erişimi cüzdana çektin ertesi gün Binance battı. Sen Türkiye'de yaşayan ortalama bir vatandaşsan bu coin'in paraya erişimini de kaybettin demektir zira Binance dışında Türk bankalarına çıkış yolun yok. Bu da bir karmaşa ama Binance'ın batma ihtimali yarın kıyametin kopma ihtimali ile aynı bence, o nedenle borsada durmasının da bir zararı yok. ha cüzdana çektiğinde arz da düşüyor tabii o da güzel :)
  • Zaman Tamircisi  (18.11.21 09:51:17 ~ 09:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.