[]

youtube, kazanç?

haftalık ortalama 3 milyon izlenen 1 milyon takipçili bir üreticinin aylık kazancı takriben ne olabilir? içerikte reklam alma vs. gibi durumlar da devreye girerse kazancı nerelere çıkabilir?

teşekkürler.


 
7-8 bin USD ortalama. Reklam alırsa işler değişir 15 20 yi bile bulabilir haftalık 3 milyon ciddi rakam


  • olaylar olaylar  (30.10.21 23:23:33) 
@olaylar olaylar,
7-8 bin USD aylık mı üstad?

  • nohut  (30.10.21 23:28:57) 
haftalık ortalama 3 milyon, ayda 12 milyon?

sadece izleme sayısına göre hesaplayamazsınız.

1)izleyiciler hangi ülkeden geliyor?
2)içerik ne?
3)video uzunlukları ne?

ürün yerleştirme, sponsorluk vs. bunları tahmin edemezsiniz.
  • Stoneface  (30.10.21 23:36:43) 
@Stoneface,
aslında sorum kurgusal.
1) izleyiciler başta rusya, türkiye ve ispanya olmak üzere global. yorum sayısı video başına bin civarı.
2) içerik aşçılık.
3) video uzunluğu ortalama 20 dakika.
aylık izlenme 12 milyon.

diyelim.
  • nohut  (30.10.21 23:48:35 ~ 23:50:19) 
türkiye ve rusya eğer izlenmelerin yüksek kısmını oluşturuyorsa kazanç çok değişir (düşer) - şuan 1 milyon izlenmeye 3-4 bin tl kazanıyorsunuz youtube'da türkiye'den gelen izlenmelerle. hibrit bir izlenmede bunun 2-3 katını rahatlıkla kazanırsınız. avrupa ve abd %50'ye yakınını oluşturuyorsa 5-6 katını kazanırsınız.

20 dakikaya en az 2-3 reklam sığacağından video başına alınacak gelir normalden daha fazla olur.

net bir şey söyleyememekle birlikte az çok çıkarım yapabileceğinizi düşünüyorum. youtube cpm rates yazarak daha net hesap yapabilirsiniz.
  • Stoneface  (31.10.21 01:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.