[]

Arkadaşın durduk yerde bana küsmesi

Haziran ayından beri karnımdani bebeğimin sağlık sorunu ile ilgileniyoruz. Bu süreç içinde maddi manevi bittik diyebilirim. Bir arkadaş var ( çok samimi değiliz ama severiz birbirimizi) aslında eşlerimiz iyi arkadaş. Arada bir soruyor bebeğin durumunu. Doktordan kötü haberler aldığım bir gün yine sordu. Ben de konuşmak istemediğimi, anlatmaktan yorulduğumu ve bu konuyu artık düşünmemeye çalıştığımı söyledim. Sorduğu için teşekkür ettim. Nolur kusura bakma da dedim..
o da sadece hoşçakal yazdı..

Bu arkadaş şimdi benimle konuşmuyor. Çok saçma değil mi? Benim göremediğim bir hatam mı var?

 
Ben senin durumunu sormusum bu lutfu nasil geri cevirirsin demis iste.


  • floydian  (23.08.21 10:51:33) 
floydian +1

yazdığınız sadece buysa "sorup durarak beni bunaltıyorsun, bu konuyu artık 'seninle' konuşmak istemiyorum" gibi bir anlam çıkıyor. bu kadar kötü hissettiğiniz bir anda konuşmasanız daha iyi olurmuş.

ama işin şu kısmı var, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıktan sonra gönlünü alırsınız. kendinizi bunun için daha fazla strese sokmayın zira sizden de çocuğunuzdan da önemli değil.
  • amugochi  (23.08.21 10:53:57) 
sana halini hatrını soran birine terso yapmışsın, talihsiz olmuş biraz


  • nahtoderfahrung  (23.08.21 10:58:24) 
empati eksikliği, samimiyetsizlik. olur öyle. zamanla düzelir hele eşler arkadaşsa bir şekilde anlaşılır.


  • kisa  (23.08.21 10:58:32) 
tahmin ediyorum maddi manevi bu kadar zorlandığınız bir süreçte siz arkadaşınızın halini hatrını pek sorma fırsatı bulamamış, kendi derdinize düşmüşsünüzdür. bu durumda yanınızda olmaya çalışan, size nasıl destek olacağını bilemeyip kendince destek olmaya çalışan birini terslemişsiniz gibi olmuş olabilir. saçma değil, insanlık hali. samimiyetle içinde bulunduğunuz durumdan bahsedip gönül alsanız düzelir sanıyorum. umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız <3


  • evde liyakat kalmamis  (23.08.21 11:10:12 ~ 11:10:45) 
Sadece bu kadarsa bence hata o kişinin ruh halinizi anlayamaması ve olayı kendine çevirmesi, bence de çok saçma, bazen insanlar hiç akla gelmeyecek şeylere bozuluyorlar belki konuşmama sebebini yanlış değerlendiriyosunuzdur ama öyle bir durum varsa da açık açık söylememesi de saçma.

Belki de küsmemiştir, üstünüze varmak istemiyodur.
  •   (23.08.21 11:13:21 ~ 11:21:47) 
Bence problem etmeyin, olur böyle şeyler. Birz empati eksikliği yapmış. Bir araya geldikçe kendiliğinden düzelir. Bir iki muhabbette eskisi gibi ısınır aranız. Düşünmeyin bunu hiç.


  • zimbirik  (23.08.21 11:15:15) 
öncelikle sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşmanızı diliyorum.

konuya gelirsek, ben de biraz kırılırdım böyle bir tepki karşısında. ama ben zaten sıkıntısı var diye belli etmeyip "ay ne demek canım, ne kusuru, siz iyi olun da" falan diyip içten içten soğurdum arkadaşımdan. yani zaten kötü bir şey olduğu için sorup öğrenip destek olmak istemiş, kusura bakma da deseniz bozulur insan. he şey diyebilirmişsiniz "şu an çok yorgunum, çok üzgünüm, daha sonra anlatsam olur mu?" sonra daha iyi hissettiğinizde arayıp anlatırdınız, bence o zaman sorun olmazdı.
  • şarkı güzel ama ingilicce  (23.08.21 11:20:38) 
Pek de durduk yere küsmüş değil, terslemissin sana hal hatır soran bir insanı. En azından yazdığından bu anlaşılıyor. Ben de kırılırdım.
Bunu yazmak yerine, tek cümle ile yuvarlak bir cevap verip geçiştirseydin ikiniz de uzulmemis olurdunuz.

  • Gradient_tabanlı_mor  (23.08.21 12:54:38) 
Empati eksikliği +1

Kötü bir dönemden geçen birine karşı hassas ve anlayışlı olunması gerekiyor. Ancak herkes bu olgunlukta değil ne yazık ki. Cevabınız biraz ters olabilir ama bu dönemi atlatınca gönlünü alırsınız. Anlayışlı biriyse zaten hak verir. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (23.08.21 14:25:31) 
yine hal hatır sorsa tersleyeceğinizi düşünüyordur. o yüzden arayıp sormaz. canınız sıkılmıştır ama uslup kötü olmuş biraz. kişisel algılamaya çok müsait. arkadaşınızın tavrını saçma bulmadım. herkes hayatının bir dönemi çok zor dönemlerden geçiyor. biraz daha yuvarlak cevap vermeniz gerekirdi.


  • kestane gürgen palamut  (23.08.21 14:26:59) 
gayet güzel bir cevap vermişsin. karşı tarafın kendi problemi.
hoşçakalsın.
bebeğinle ilgili problem varken bunu kafana takma lütfen, umarım saglıkla alırsın kucagına
  • hopp  (23.08.21 20:56:18) 
halini hatrını soran birini terslemişsin işte. belki o an cevap vermeyebilir sakinleştiğinde dönüş yapabilirdin. ben olsam küsmezdim ama bozulurdum biraz. arkadaşın da abartmış, sen de terso yapmışsın. öpüşüp barışın çok bi olay yok bence.


  • jangbogo  (23.08.21 21:10:29) 
Konuşmak istemiyorum nolur kusuruma bakma demek terslemek mi oluyor anlmadım ki:(


  • suicides underground  (23.08.21 21:50:10) 
Terslemek değil bana göre. "Şu an konuşma modunda değilim, yalnız kalmak istiyorum." demek bence. Ben öyle anlardım.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (24.08.21 02:32:47 ~ 02:33:32) 
Hatan yok bence, ben durumu anlardim, boyle bisey yazmazdim ama bir daha aramazdim.
Baska bi arkadasina anlattiysan, daha da bozulurdum.

  • Coma  (24.08.21 03:06:40) 
"tabi anliyorum, konusmak anlatmak istedigin zaman ben buradayim" diyecegi yerde gereksiz alinganlik yapmis. bosver, samimiyetsizligini belli etmis iste.

bebege ve size de sagliklar dilerim bu arada.
  • chezidek  (24.08.21 21:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.