[]

Ayrılığı ben istedim ... :(

Öncelikle merhaba arkadaşlar içimi dökmeye çok ihtiyacım var o yüzden sizi kendime dert ortağı olarak seçtim. Özet geçmeyeceğim baştan sona anlatacağım. Ne düşündüğünüzü bilmek istiyorum.
Sevgilim olmadan önce çok samimi her şeyimi anlattığım bir arkadaşımdı kendisi . Her türlü detayımı geçmişimi biliyordu yani kişiliğim de dahil olmak üzere. Arkadaşlığımız başladığında ben İzmir o Ankara'daydı. Ardından ben Ankara'ya atandım kader beni onun yanına gönderdi . Neyse yaklaşık 1 sene önce sevgili olduk .
Başlangıçta gayet seviyeliydik ben ona güveniyordum ,o da bana güveniyordu. zamanla kendisi beni iş yerindeki arkadaşlarımdan kıskandı sonrasında İzmir'de ki kız arkadaşlarımdan kıskandı(Atanmadan önceki ortamımda epey kadın vardı o nedenle kadın arkadaş sayım fazlaydı ve kendisi de bundan haberdardı). Hal hatır sormak için bile arayamaz oldum arkadaşlarımı. Bu arada arkadaşlarımdan birkaçı ile arkadaşlık seviyemi ayarlamak konusunda sorun yaşadım o yüzden bu kişilerle arama mesafe koydum. İşin kötü tarafı buna rağmen sürekli darlamaya devam etti beni; ' halen arıyorlar mı ?' 'mesaj atıyorlar mı ?' bu sorulara maruz kalmaya devam ettim süreç içerisinde.
Dışarıda olduğumuz bir gün, İzmir'deki kız arkadaşlarımdan birisi aradı beni sevgilimin yanındayken ben de salaklık edip yalan söyledim ,farklı birisi olduğunu ilettim sevgilime.(keşke yapmasaydım çok pişmanım) Sonraki süreçte zaten bana olmayan güveni iyice sallantıya geçti ve bu noktadan sonra kavgalarımız arttı. Güvenini sağlayabilmek için elimden geleni yaptım hatta arkadaşlarımla tamamen mesafeli bir duruma geçtim(burda da ben hatalıyım ipleri bu kadar eline vermemeliydim). Bunun tek sebebi o'nu deliler gibi sevmemdi ve o'nun da beni çok sevdiğini hissetmemdi.
Mart ayı gibi artık işleri ciddi bir noktaya taşımak için yüzük almaya niyetlendim fakat o hafta içerisinde yine kavga ettik. Kavga sebebimiz benim telefonuma gelen bildirimdi. O'nunla telefonda görüşürken telefonuma bir alışveriş uygulamasından bildirim geldi. titreme sesi gitmiş kendisine. Bana bildirimin nerden geldiğini sordu ben de bilgilendirdim kendisini. telefonu kapattıktan 3 sn sonra bana inanmadığını söyledi ben de ekran görüntüsü alıp gönderdim. Neyse bana mesajlarla şebeklik yapmaya çalıştı ben de cevap vermedim. Ardından gece aradı beni, ‘senden soğuyorum’ gibi cümleler kurdu ve ‘ayrılmak istiyorum’ dedi, ayrıldık . Sonra ailemi ve beni engelledi telefonundan. neyse ben ayrıldığımızı düşündüm. Gecesinde beni arayıp önce çemkirdi, sonra da özür diledi ve pişmanım dedi, düzeleceğini söyledi. ben de gerçekten çok sevdiğim için dayanamadım, barıştık. Sonraki süreçte tartışmalarımız devam etti. Tartışmalarımızın nedeni de hep o'nun kıskançlığı oldu. Elimden geldiğince tolere etmeye çalıştım. Yine söylüyorum ayrıldım ama ayrıldıktan sonra o'nu düşünmeden geçen tek bir günüm yok.
Bunların dışında da ben o'na en ufak bir hakarette bulunmama rağmen kendisi bana 'gevşek'(kızlarla çok konuştuğum için) 'karaktersiz' 'g*tün kalktı' gibi pek çok hakarette bulundu bana ki ben hiç haz etmem. Ayrıca çalıştığım kurumdaki insanla tanıştırmak için(Güvenini kazanmak için) hep fırsat yaratmaya çalıştım ama kendisi reddetti. Son olarak evli bir arkadaşımla tanışmaya ikna oldu fakat sonrasında beni ondan da kıskandı...
En son kavgamızda yine bana hakaretler etti ben de bu sefer geri dönüşü olmayacak şekilde ayrıldım. Kendisi yaşadığım evin kapısına kadar geldi barışmak için ama açmadım, açamadım kapıyı(ben hayatımda hiçbir şey için bu kadar üzülmedim) çünkü açsam yine dayanamayıp geri dönecektim ilişkimiz tamamen laçkalaşacaktı. Sonrasında da Ankara tamamen o'ndan ibaret olduğu için bana, tayin aldırıp kaçtım oradan. Eğer kaçmasam kafayı yiyecektim çünkü. baktığım, gördüğüm her yerde gözümün önüne geliyordu. Bu hareketimin o'nu unutmama yardım edeceğimi düşünmüştüm ama olmuyor halen deli gibi seviyorum, çıkmıyor aklımdan. keşke birazcık da olsa değişebilseydi ben o'nunla evlenebilmek için birçok şeyi göze de alırdım ama olmadı :(

Sizce birini gerçekten sevmek O’nun her kötü huyuna, kötü davranışlarına katlanmayı mi gerektirir ?

Edit: Sosyal medya hesabım yok,kullanmıyordum ondan önce de çok aktif olarak sosyal mecraları. kıskançlık yaratacak bir hareket de yapmadım hiç elimden geldiğince.

 
Gerektirmez, huzur daha önemli.


  • sta  (22.08.21 00:22:21) 
Hayır yüz kere hayır yüzbin kere hayır, asla gerektirmez.

Karşılıklı saygının ve güvenin olmadığı bir yerde sevgiden de söz edilemez.

Aşk veya tutku veya takıntı veya alışkanlık veya çocukluk şemalarınızdan birinin tekrarı veya hepsi olabilir.

Ama sevgi değil.

Anlattığınız kişinin ruh sağlığı pek yerinde değil gibi duruyor.
Bazen en yakını haricinde kimseye gerçek yüzünü göstermez böyle insanlar.
Evlenseydiniz büyük ihtimalle hayatınız cehenneme dönecekti. İyi ki Ankara'dan ayrılmışsınız.
  • la lykia  (22.08.21 00:47:11) 
benim eşim de aynı böyleydi. mağazadaki elemana bir şey sorsam bile büyük kavgalar ederdik. düğün nikah gibi yerlerde masamdan kalkmazdım yine yan masaya baktın diye kavga çıkardı. neyse her şeyi göze alıp evlendim. 4.yılımızdayız bütün kıskançlık huylarını bıraktı. bütün ilgisi bebeğimizin üstünde beni saldı :) tabi bu kumar herkesin ilişkisinde tutmayabilir.

soruya gelirsek katlanmak zorunda asla değilsin. zaten bende de şalterler atmıştı ayrılacaktım ama son düzlükte kavga çıkmadı evlendik bir şekilde. bence doğru olanı yapmışsın.
  • xrated  (22.08.21 00:49:48 ~ 00:51:21) 
maalesef sevgi her şey demek değil. bazen mantıkla hareket etmek gerekiyor. Sürekli kavga ediyor musunuz, ediyorsunuz. Huzursuz musunuz, evet. Ayrıl barış durumunda mısınız, evet. Güvensizlik var mı, var. E barışsanız yine aynı şeyler yaşanmayacak mı, yaşanacak. Sevginiz bir şeyleri çözseydi çoktan çözerdi, ipler kopmuşken bırakmak en doğrusu. Huzur yoksa hiçbir şey yok.


  • penceredengorunenmorbina  (22.08.21 01:06:40) 
kesinlikle gerektirmez. bu yaptıkları hiç normal değil. hatta arkadaşlardan ayırmak, yalnızlaştırmak epey ciddi bir şey. doğru karar vermişsiniz. bir insanı sevmek sadece onu sevdiğini hissetmek değildir. en önemlisi, ona karşı dürüst olmanın yanında, onun iyiliğini ve mutluluğunu istemek ve buna uygun davranmaktır. (ek: arkadaşlardan ayırmak ona uygun davranmak değil)


  • curious mind  (22.08.21 01:11:12 ~ 01:13:52) 
Gerektirmez.

Sorunun bazı yerleri epey tanıdık geldi. Olmuyor maalesef, önünüze bakın.

Unutacaksınız elbet.
  • infernal majesty  (22.08.21 02:18:30) 
Karşı cinsle iletişimi kesmeden bu sorunun senin için bir anlamı yok
Çoğu kadın rahatsız olur

  • bir soru sorcam  (22.08.21 09:00:23) 
İlişkiye başladıktan sonra değişmen onu soğutmuş,

Dik durup yaşam tarzından ödün vermeseydin daha mutlu bir hayatın olacaktı emin ol.
  • okumakserbestbegenmeksart  (22.08.21 09:13:14) 
Valla aynı sorunu yaşadım. Sal geç bos ver.

Ben de İzmir tarafindanim eski sevgilim cok sorun ediyordu kiz arkadaşlarımı sorup duruyordu vs vs vs. Salla geç. Değmez. Katlanılmaz. Önemli olan kafa rahatlığı ve huzur.

He Ankara'dan kaçtığın iyi olmuş. Ayrılık acısı çekiyorsun. Sevgi, ilgi ihtiyacın var. Boslukta kalmışsın. Yakında geçer, geçmese bile azalır. Yavaştan yeni flortlere baslarsin.

7 milyar insan var yarısı kadın. Kimse için değmez.
  • westblack  (22.08.21 09:16:16) 
"Sizce birini gerçekten sevmek O’nun her kötü huyuna, kötü davranışlarına katlanmayı mi gerektirir?"
Bu soruya evet deyince şiddet içerdiği halde bitemeyen ilişkiler ortaya çıkıyor işte. Beyimdir yapar diyorlar, evlilikte olur öyle diyorlar. Hayır, gerektirmez.

Ayrıca hayır, çoğu kadın eşinin/sevgilisinin kadın arkadaşları olmasından rahatsız olur diye bir şey yok. Hepimiz manyak değiliz.

Ve ayrıca sizin de size hakaretler edilen, söylediklerimizi inanılmayan, kavga çıkmasın diye (kendinizi korumak için) yalan söylemeye sığındığınız bir ilişkide olmamaya hakkınız var, niye böyle bir ilişkiyi sürdürmek isteyesiniz ki.

Son olarak, bu kadar güvensiz, arkadaşlarınızdan soyutlandığınız, hakaretlere maruz kaldığınız kadınla evlenmeye kalkıp yüzük almaya niyetlenmek ne büyük saçmalık, iyi ki kurtulmuşsunuz!
  • kobuzchu kiz  (22.08.21 10:09:01) 
Sana kötü davrananlardan vazgeç
Dünyada daha iyi insanlar var

  • isimmisimyok  (22.08.21 12:33:24) 
Uçurumun kıyısından dönmüşsünüz ve bu kişi sizde takıntı olmuş çok bağlanınca öyle olur zamanla geçer


  • heathen  (22.08.21 12:50:01) 
"Sizce birini gerçekten sevmek O’nun her kötü huyuna, kötü davranışlarına katlanmayı mi gerektirir ?"

hayır, asla.
birini gerçekten sevebilmek için önce kendimizi sevebilmemiz lazım.
sizin dediğiniz sevgi değil, kölelik.
  • blatta hiberna  (22.08.21 13:22:11 ~ 13:22:40) 
Bu anlattıklarınız sevgi de değil, ilişki de değil. Böyle bir kuskançlık göstermekte, gösterilmesine boyun eğmekte sağlıklı davranışlar değil. Bağlanma ve hayatı yeniden keşfedin kitaplarını mutlaka okuyun zira sizin bu senaryoyu yaşama sebebiniz yine kendinizsiniz. Sonraki ilişkilerinizde de çok benzer senaryolar yaşarsınız bu durumun sizdeki karşılığını bulup çözemezseniz.

Ayrıca bütün kadınlar karşı cins arkadaşa kafayı takmaz. Benim için karşı cinsinde bulunduğu dengeli bir arkadaş grubu olmayan erkek, kadın-erkek-insan ilişkileri-sosyal dengeleri ve cinsellik konularını henüz kafasında oturtamamış erkektir.
  • Phoebe  (22.08.21 14:17:40) 
bir ilişki huzurlu olmalı, zaten iş hayatı, Türkiye'de yaşamak, aile vs. insanın hayatında yeterince stres ve huzursuzluk yaratıyor. Eğer birlikte olduğun kişi bu stresi ve huzursuzluğu artırıyor ise o ilişkiden uzaklaşmak gerekli. Birisini çok sevmek demek her şeye katlanmak değildir bence, çünkü bir noktadan sonra ilişkide saygı kalmaz. saygının kalmadığı yerde artık sevgi bir işe yaramaz.


  • wendyangelamoiradarling  (22.08.21 14:50:21) 
Hayatini cehenneme cevirmek istiyosan barismak istiyorum de. Ama sana bi tavsiye, uzun yasamak icin bu kizdan uzak dur


  • matilda  (22.08.21 15:41:07) 
Bu kadar kötü karakterli birini neden seviyorsunuz ki, hatalısınız. Okurken tiksindim huyundan.


  • firez  (22.08.21 23:43:17) 
ağır bir psikolojik tedavi almadan sakın ha ..bu kıskançlık diye geçer fakat ağır bir hastalık halidir. yani o hasta bunu kabul et, akrepler doğası gereği nasıl hep sokarlarsa iğneyi o da sana hayatı mutlaka dar edecektir. onun huyu bu!


  • taylor durden  (24.08.21 15:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.