[]

Temiz ikinci elini ucuzdan alıp üstüne kâr koyup satmalık ürün?

Mesela bu aralar ofis sandalyesi bakıyorum. İkâmet ettiğim yerde biraz kaliteli diyebileceğimiz ofis sandalyeleri 200 avrodan başlıyor. Sıfırı 70 avro olan ürünün gerçekten temizini 13, 15 avro gibi meblağlarda bulabildiğimi fark ettim.

Dün izlediğim bir Youtube videosunda da Herman Miller’ın Aeron model sandalyesini 75 dolara bulup 450 dolara satan ve sonra bu işlemi aynı model sandalyeyle 20 kez tekrarlayan birine denk geldim. Acelem yoksa 600’e de satabiliyorum diyordu.

Ben de sizlere bu soruyla gelmek istedim. Aklınıza gelen benzer ürünler var mı araba dışında?

Tikler en geç yarın akşama gelir.

 
Bunun için tek tek sorman lazım, pazarlık etmen lazım. Tam sinir stres işi.

Ben bir ilan koydum. Biri dadandı.. benden ucuza alacak pahalı satacak aklınca. Engellemekten bir hal oldum.

Hiçbir ürünle yapamazsın bunu. Ancak letgo ölücüsü gibi pazarlık etmen gerekir. Ölü fiyattan veren de gider spotçuya satar. Senle uğraşmaz yani.

Aklıma gelmişken söyleyim böyle bir çakala arızalı ürünü sattım. Elinde patladı.
  • Gabriel  (10.08.21 01:08:49 ~ 01:10:15) 
Aahah benim ofisteki sandalyem, 600 avroluk ne var ulen bu sandalyede? :/

Koleksiyon urunlerinde oluyor. $300'e alip $1200'e iteledigim oldu. Baya eski ve kolay bulunamayacak bir bilgisayar parcasiydi.

Koleksiyonda sinir yok, urunu almak isteyene denk gelirsen buyuk vole vurabilirsin ama zaman harcamak, piyasayi bilmek falan lazim tabii.
  • cooperr  (10.08.21 01:37:46) 
Araban varsa spor aletleri.
Millet tasimayi hic sevmiyor tasirsan ucuza veriyor pahaliya aliyorlar.

  • divit  (10.08.21 02:44:33) 
oncelikle bunu yapabilmek icin biraz bilgi sahibi olmalisin yoksa 75 dolara aldigin urunu 450 e satmak yerine 25 dolara bile satamayabilirsin

ilgi alanlarina gore yavastan baslayip gozlemleyebilirsin, bir de bulundugun konuma vb gore de cok degiskenlik gosteriyor bu durum

mesela ps4 u satiyordum bende, fiyat uygun yazmistim ama kim tamam aliyorum dese gelmiyordu almaya filan, en son fiyati biraz daha dusurdum bir cocuk yazdi hemen abi bir arkadasima alacagim karne hediyesi dedesinden borc alip hemen gelecegiz 1 saate yanina dedi, bende iyi tamam dedim cidden 50 dk sonra geldiler uzak bir mesafe olmasina ragmen. gelince konustuk biraz ucuza alip kirip icine oyun filan yukleyip 3-4 katina anadolu'da anlasmali olduklari bir yere satiyorlarmis :)) bende helal olsun dedim
  • sweetoffice  (10.08.21 10:04:33) 
Elektronik bilgin varsa hasarlı iphone alıp, tamir edip satmayı düşünebilirsin. Ciddi para var o işte.

Bi eleman var mesela geçen tanıştım internetten sürekli ucuz iphone x alıp, bataryasını değiştirip kırıksa ekranını falan yenileyip 1500-2000 lira üstüne satıyor. Bunlar acayip para yapıyorlar ay içerisinde, yaptıkları batarya - ekran değişimi de youtube'dan bile öğrenilebilecek bir olay.
  • roket adam  (10.08.21 13:29:14 ~ 15:43:44) 
üründen ziyade sistem kurmanız lazım.

1- bu işe ayıracak bir miktar paranız olması lazım.
2- sadece bir ürün üzerine değil, ürün kategorileri üzerine yoğunlaşmanız lazım.
3- internette sahibinden benzeri sitelerde uzun zamandır ilanda duran kimsenin almadığı ürünleri kovalamanız , bunları pazarlıkla ucuza almanız, sonrasında yüksek bir fiyatla satmanız lazım.
4- ürünleri koyacak bir deponuz, depoda ürünleri ambalajlayacak malzemeniz olması lazım.
  • co2s2  (10.08.21 14:31:56) 
hafif arızalı ya da bakım isteyen ürünleri düzeltip satarsan daha kolay olur bu iş.
diğer türlü biraz tırmalaman lazım.

  • vizivozo  (10.08.21 15:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.