[]

Mülteciler ve geleceğimiz

Bir kaç gündür zaten yangınlardan dolayı inanılmaz mutsuz ve depresif haldeyken birde ister istemez bu mülteci konusunu aşırı takıyorum kafama 1,5 yaşında bir bebeğim var nasıl bir gelecek bekliyor bilmiyorum ve sürekli kendimi ağlarken buluyorum.
Seneler evvel anksiyete atakları geçirip bayağı yoğun tedavi görmüş ve hayatımı aşırı etkilemeyecek kadar günlük hayata adapte olup yaşıyordum ama şimdi gece uyuyamıyorum, gündüz sürekli ağlıyorum.

Ne olur beni teskin edin güzel günler gelir mi? Yoksa daha mı kötü olur her şey? bu durumla nasıl yaşıyorsunuz? Ben mi abartıyorum?

Biz akp öncesi yine birbirini yiyen ama hoşgörülü bir toplumduk şimdi berbat bir hal aldık bu çok Üzüyor beni.

Anne olduğum için kendimi aşırı suçluyorum.
Ya kızım ve diğer çocuklar çok acı çekerse ileride?
:((

 
Güzel günler gelmez, gelmeyecek. 70-80'li yıllarda yokluk içinde yaşayan abilerimiz ablalarımız da sormuşlardır bu soruyu muhtemelen. Geldi mi güzel günler? :d

İsveçte örneğin mültecilerin yaşadığı yeri "no-go zone" -girilmez bölge- ilan etmişler. Bunun belki onlarca katı yakın gelecekte Türkiye'de olacak.
www.youtube.com

Kendinizi izole edebilecek maddi güce sahipseniz ülkenin gideri var, daha tenha, insanı az yeşili bol yerlere taşının yaşayın. Ülkeyi çok kafaya takmayın, beklediğiniz bir düzelme asla olmayacak.
  • nehara  (04.08.21 21:51:16 ~ 22:34:52) 
biz türkiye'de ilginç bir şekilde hep çok iyi durumdayken bir an da kötü duruma düşmüşüz de kurtulmaya çalışıyoruz gibi bir modda olduğumuzu fark ettim. biz hiç iyi olmadık hiç müferreh bir toplum olmadık. olmayacaz da. hep bir umut var. yokluktan savaş kazanmalar vs falan içimiz hep bi cesaret dolu ama huzurlu ülke çok başka olay. türkiye ve türk insanının yapısına ters bir durum.

şu an ülke nüfusunun %55'i ilkokul ve altı mezunu. %70 civarı liseyi bile bitirememiş. iyi eğitim alamamış toplumlarda hiç bir şey konuşmanın manası yok. kızınıza iyi eğitim verin, ekmeğini dünyanın her yerinde kazanabilecek vasıfları olsun, zaten gönlünüz rahat olur.
  • avatar is back  (04.08.21 22:01:58) 
Çocuğunuza küçük yaşta ingilizce çince ispanyolca rusça öğretin . En iyi yatırım bu olur.her ülkede geçerli bir mesleğe yönlendirin.
Başka türlü işletme mezunu işsiz olur.
Güzel günler bir kaç kuşak kadar uzak. Belki torunlar görür
  • photo85  (04.08.21 22:22:10) 
yahu kadın anksiyetem var demıs bebegım var demıs, ne olur teskin edin beni demiş herkes ölümden beter yorum yapmıs. anladık umudunuz yok da sanırsınız ulkenın hepsı kacabılecek kadar kalifiye. bok gidersiniz. doldu her yer. avrupa da yer yok artık. kalmak zorundaysak da ya ayaklanacagız ya savasacagız ya ölecegız bır sekılde duzelecek turkıye duzelmek zorunda.

evet ülke kötüye gidiyor ve daha kötüleri olacak belki ama 2023 te gider bu hükümet artık diye düşünüyorum. türkiye bir şekilde düzelmek zorunda. ben hala bu ülkenin iyi insanlarına güveniyorum. 2023 te de gitmezlerse o zaman ayvayı yedik ama evet.

psıkolojınız bozulmus hepımızın bozuldu. ama anne oldugum ıcın kendımı sucluyorum ne demek.. olur mu oyle sey. saglık dısında her seyın caresı bulunur. son 19 yıldır bu hukumetın bır suru zulmune maruz kaldık, daha kotusu olmaz dedıkce hep daha kotusu oldu. ama bu kadar dayandıysak bundan sonra da pes etmek yok.
  • camene87  (05.08.21 00:44:45 ~ 00:58:16) 
ayrıca @anten +1.


  • camene87  (05.08.21 01:00:10 ~ 01:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.