[]

türkiye’de remote çalışıp yurtdışına taşınmak

türkiye’de bir şirkette remote olarak çalışan kişinin yurtdışında yaşamak istemesi durumunda, vize ve oturum izni konusunda yararlanabileceği bir kolaylık bulunuyor mu? (avrupa ve abd için) şimdiden teşekkürler.




 
Evlilik yolu ile olabilir. Uzaktan çalışıyor olmanın bir faydası yok.

Firma size sponsor olup getirmediği sürece Türk firmasinda çalışıyor olmaktan farkı olduğunu düşünmüyorum.

Firmanin Türkiye ofisinde çalışıyorsanız "firma için" vize işleri daha kolay oluyor genelde. Ama yine sizi firmanın dponsor olup getirmesi gerekli tabi.
  • nop  (29.07.21 21:52:50) 
Maalesef.

Ama bir ülkeden oturum izni almak için illa ki o ülkede çalışıyor olmanız gerekmiyor. Bir arkadaşım, aylık ortalama geliri ülkeye göre yüksek olduğu ve bunu kanıtlayabildiği için "rahat" bir şekilde oturma izni almıştı. Başvurdu ve verdiler yani.

Sıkıntılı tarafı 6 aylık ya da 1 yıllık şeklinde vermeleri ve bittiği zaman uzatmanız gerekmesi. Onun da bir garantisi olmadığı için hafif bi stres kaynağı olabiliyor.
  • plutongezegendegilmi  (29.07.21 21:54:03) 
Hayır ancak çok para kapıyı hep açar. Bir üstteki yorumda gayet güzel açıklamış.
Bunun dışında golden visa veren yerlerde de mümkün. Ev alıp, yatırım yapıp da golden visayla oturum alabilirsiniz.
Diğer türlü formaliteden dil okulu/öğenci vizesi alabilirsiniz bloke hesap açarak. Ancak muhtemelen kursa devam etmeniz bir biçimde kontrol edilecektir bir kaç sene böyle idare edilebilir.
  • rewlack  (29.07.21 22:33:23) 
Ben bir Alman firmasına uzaktan çalışıyorum bi faydasını görmedim:)


  • mirty  (30.07.21 00:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.