[]

Intermittent fasting de akşam saati önemi? 16/8

Bir süre denedim ama kafamda hep 6 dan sonra yememeye odaklandığım için saat ayarımı ona göre oluşturdum.
Fakat iş dolayısıyla çok zorlandım 6 da işten çıkmam gerektiği için yemeğimi 5te yeme durumum oluyordu.
Ara vermem gerekti.

Denediğim zaman faydasını görmüştüm hem kilo kaybı hem de hafiflik hissi olarak ama akşam saatini kaydırdığımda yine fayda görebilir miyim?

Mesela 11:00 - 18:00 değil de 14:00 - 21:00 yapsam da faydasını görür müyüm dersiniz?

Teşekkürler.

 
Ben pazartesi gününden bu yana 12-19 yapıyorum, şu an için kilo kaybı yok tabi ama hafiflik hissi var.


  • paramolacak  (29.07.21 11:53:51) 
ben de 13-21 takılıyorum, 21e sarktığı nadirdir, genelde 13-19/20 oluyor.
21e sarkacaksa hafif takılıyorum. tavuk suyuyla hazırlanmış çorba ve lor peynirli salata gibi.

  • ofelia  (29.07.21 12:09:10) 
21:00 a kalacağını sanmıyorum en geç 8 gibi yemiş olurum da trafik olur, aksi bir şey olur ancak öyle 9 a kalır. Ne olur ne olmaz diye böyle yapayım sarkan günlerde içim rahat olur diye dedim.

Bir süre de böyle deneyeyim bakalım. Teşekkürler.
  • Dağcı  (29.07.21 12:17:37) 
En geç 7 yapın madem hocam. Ne zaman uyuyorsunuz o da önemli.


  • ruhen hastayim ben  (29.07.21 12:41:28) 
@ruhen hastayım ben; değişken ama geç yatmam en geç 00:00 en erken de 22:00


  • Dağcı  (29.07.21 12:43:04 ~ 12:46:50) 
yatma saatine yakınlığın kilo kaybına etkisi olmaz. olsa da çok minimal olur. Ama uykunun vücudumuza sağladığı yararı dolu mide ile azaltırsınız. vücudun hücrelerin yenilenmesi, büyüme hormonunun salgılanması insülinin kan şekerini düşürmeye çalışırken olmuyor.

Büyüme hormonu kan şekerini yükselten bi hormon. depolanan yağı alıp kandaki glikoz miktarını arttırır. aynı zamanda hücrelerin yenilenmesini, kaslı dokunun, kemikli dokunun vs korunmasını desteklenmesini sağlar. Büyüme hormonunun uyku ile de bir ilişkisi var. Gece Karanlıkta, sessizlikte uyumak vs büyüme hormonunun salgılanmasını destekliyor. Bu nedenle bir şeker problemi vs yoksa dolu olmayan mide ile uyumak gece büyüme hormonunun yapması gereken işlemleri destekliyor. bu da sizi daha güçlü kuvvetli ve genç kılacak bir şey.

Yani direk kalori açığı yaratmada fark yaratmasa bile boş mideyle yatmak dolaylı yönden zayıflamanızı destekliyor.
  • zimbirik  (29.07.21 14:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.