[]

Seylan / Ceylon Çay

Sevgili tiryakiler!

Elime bir çay geçti. Yandaki resimde gördüğünüz ambalaja sahip, yan tarafında da "Ceylon, Orange Pekoe Tea, Packed in Sri Lanka, James Finlay (Ceylon) Ltd." yazıyor.

Bu çayı nasıl içerim? Türk çayıyla karıştıracak mıyım? Tomurcuk falan da ekleyeyim mi? Karışım olacaksa oranları ne olmalı? Yoksa bizim usulde demlesem güzel olur mu?

Hele bi akıl verin.

 
Orange Tea kafamı karıştırdı bi de. Aromalı mıdır yoksa o başka bi kavram mıdır?
Ve o kanarya neyin nesi?

  • samterk  (31.05.10 18:30:10) 
ceylon çayını bizim usul ve bizim rize çayı ölçülerinde demlerseniz çok affedersiniz arap taşağı gibi olur o çay. damak zevkine bağlı, ölçü veremem ama bildiğim kadarıyla ceylon çayı az bişey katılır normal çaya.


  • kibritsuyu  (31.05.10 18:31:10 ~ 18:31:22) 
Azıcık demledim, kıpkırmızı oldu. Renk süper ama tat ve koku işe yaramaz.

Bu çay kaçak çay mı?
  • samterk  (31.05.10 19:15:55) 
normal çaya mesela bir kaşık filan eklenir genelde, renk, koku vermesi için. kendi başına bişeye benzemiyor dediğin gibi.


  • kediebesi  (31.05.10 19:25:08) 
eğer bildiğimiz seylan çayı cinsindense, iki ölçek normal çay, bir ölçek seylan çayı ile beraber güzelce harmanlanır. tomurcuğa gerek yok, zaten seylan çayı burcu burcu kokar. ama benim kişisel zevklerimden biridir; demliğin içine küçük bir tarçın dalı atarım, can olur. miss. canım çekti valla.


  • antihero  (01.06.10 00:39:00) 
Bu arkadaş nedense kokmuyor. Birkaç denemeyle, iki ölçek Rize çayı, bir ölçek seylan, bir ölçek de tomurcukla içilebilir kıvama geldi. Seylanın tek faydası kıpkırmızı renk katması.


  • samterk  (01.06.10 12:27:26) 
evet seylan çayı kaçak çay diye geçer bizim ülkede ve genel usulü de 2ye 1 karıştırmaktır, çayın renkli olmasını isteyenler için, isterseniz bunun üstüne de 10a1 şeklinde tomurcuk da karıştırabilirsiniz, o zaman gerçek bir çay olacaktır.


  • bykush  (01.06.10 15:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.