[]

kanadadaki olaylar

kanada'daki olaylar nedir tam olarak? toplu çocuk mezarlarından sonra son 1 haftada 5-6 katolik kilisesi yakılmış..




 
www.google.com

Kisaca özetlersek kanada'da yerli çocukları böyle okullara veriyorlardi eğitim ayagina, dinci gruplar destekledi. O okullarda da taciz, dayak, kötü saglik kosullari vs derken böyle yüzlerce çocuk olmus. O cocuklar umursanmadan gomulmus. Kanada 2006'da resmi olarak özür diledi.
  • logisticsmanager  (02.07.21 15:38:50) 
bu haberlerden evvel anne with an e dizisini izlemiştim çok korkunç bir şey diyordum ki meğersem daha da fazlası varmış =(

yerlilerin çocukları ailelerinden zorla alınıyor, ailelerle kesinlikle görüştürmüyorlar çocuklar resmen bir hapishaneye kapatılıyor ve yıllarca şiddete maruz kalıyorlar. gerçekten kan dondurucu
  • windymimas  (02.07.21 15:45:36) 
www.reddit.com

yerli çocukları beyaz kültürüne asimile etmek için yatılı okullara alıyorlar. yerli çocuklar bu okullarda kötü muameleler görmüş. bu sene ise bu okullarda toplu mezarlar bulunmuş. Kanada hükümeti özür dilemiş ancak kilise özür dilememiş.
  • inheritance  (02.07.21 16:05:23) 
bu kadar cocuk nasil olduruluyor peki? iskenceden falan mi? resmen toplama kampi miymis bu okullar?


  • baldur2  (02.07.21 16:21:06) 
@baldur2 bu cok uzun yillardir devam eden bir olay. 5-10 yillik degil. O süreçte saglik sorunlari, yetersiz beslenme, dayak vs artik ne varsa. Ayni anda değil de uzun dönemler sonrasi.
1800lerin baslangicindan 1990'larin basina kadar olan bir surec'

  • logisticsmanager  (02.07.21 16:51:33) 
Aslında haber ya da araştırmalar sonucu ortaya çıkan bir olay değil daha çok "ifşalamak" olarak bakıyorum.
Ortaçağ avrupasında, insanları yakmaya cezalandıran kiliseden beri değişen bir şey yok. Burada da ırkçı bir yön var gibi.
Engizisyon mahkemelerindeki zulumler de ayrı konu.
Almanya ve Fransa da Afrika'daki vahşetleri için özür babında açıklamalar yaptılar.
İnternet yaygınlaştıkça kan dolu geçmişleri artık bir yerlere sığmaz oluyor.
Covid sonrası daha başka ifşalar gelebilir.
Çok geçmişten zamandaki olaydan bir örnek :
eksisozluk.com

Kilise finans kurumudur. Aslen pagandırlar. Papa'nın korumlarının aslen isviçreli olmaları ayrı bir araştırma konusudur.
Kilisenin kendi düşmanları için en etkili ve arkada delil bırakmayan öldürme yöntemi ise zehirdir.
  • Erva  (02.07.21 19:40:04 ~ 19:41:40) 
Soykirim yaw iste, adamlar yerlilerin uzerinden silindirle gecmisler. Bir baltaya sap olabilen yok gibi, ya oldurulmusler, hayatta kalanlarin cogunu da alkolik yapmislar.

150bin civari cocuk sistemden gecmis, 75bin + cocuk yok olmus. Daha cok mezar cikar. Ozur dilesen ne olur.

Emperyalist ulkelerin yaptigi ufak tefek simarikliklar bunlar, cok gurultu yapan olursa yuklu miktarda para verip susturuyorlar.
  • cooperr  (02.07.21 19:57:40) 
wikipedia'da kızılderili konusunu ve Canada'daki kızılderilileri araştırırsanız, zaten orada da geçmekte.


  • evimin paspasi  (02.07.21 20:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.