[]

İstanbul'da gelinlikçi tavsiyesi / kiralamak mi yoksa satın almak mı

Duyurunun yeni gelinlerine iki sorum olacak :)

Hazır modelleri olan provayla çok uğraştırmayacak bir gelinlikçi arıyorum. Oleg cassini, aysira ve gelinlik21 bildiğim yerler fakat oralarda doğru düzgün bir şey beğenmedim. Hepsi kabarık kabarık, aşırı süslü modeller. Ben mümkün olduğunca sade bir şey bakıyorum. Bu mağazalar dışında nereleri tavsiye edebilirsiniz? Avrupa yakası olması tercih sebebidir.

Bir de bir kere giyilip sonra da sürekli nereye saklasam derdi olacak bir giysiyi satın almak bana pek mantıklı gelmiyor. Kiralayıp geri iade edeyim diyorum ama satın almanın farklı bir avantajı olur mu ki? Dış çekim filan olmayacak bu arada.

Cevaplarınız için teşekkür ederim simdiden.

 
Benim alışveriş üzerinden bayağı vakit geçti ama kiralama ve satın alma arasında çok az fiyat farkı vardı, hala öyleyse satın alınabilir bence.


  • whoosie  (28.06.21 13:56:28) 
açıkçası ben de terzi terzi dolanmak istemediğim için oleg cassiniden almıştım. benim model de kabarık vs değildi aslında, bulunabiliyor orada sade modeller. ama oleg cassiniden aldığımı da mağaza terzisine yollamıştık mecburen. gelinliklerde bedenler bir acayip oluyor.

olegde kiralama yok malum. butiklerde de kiralamak ile satın almak arasında pek fark olmuyor. ben ucuz bulduğum için satın almıştım. 500 tl fark için kiralamakla uğraşılmaz, satın alınır ama 1000 tl ise düşünülür vs bu biraz bütçe ile alakalı.

ama sonrasında elde kalıyor evet. ben ikinci el uygulamalara ilan da verdim ama arayan soran çıkmadı. bir iki sene daha yatarsa ücretsiz veririm heralde. boy kilo uyuyorsa benimkini vereyim :D
  • elorelia  (28.06.21 14:11:31) 
Oleg Cassini çok dandik perde gibi kumaşları bence.
Bakırköyde birsürü gelinlikçi var bir ara bakın. Bu arada hayırlı olsun:)

  • suicides underground  (28.06.21 14:27:49) 
kesinlikle kiralamak

bir de 500e filan ucuz ama modeli güzel gelinlikler var
  • bir soru sorcam  (28.06.21 14:58:32) 
elorelia +1 oleg cassiniden bir beden büyük alıp üstüme göre yaptırdım. 2. provada teslim aldım. çok sade bir model seçmiştim. 2017'de 1800 TL falandı. Geçenlerde baktım hata 2 civarı.

Elimde kaldı. Geçenlerde kontrol ettim minik bi sandık lekesi olmuş. Yıkadım kuruttum geri kaldırdım (dantel bir model, normal makinada tıkayıp kurutunca taş gibi hiç bir sorunu yok) Belki kızım giymek ister. Anneminki dursa giymek isteyebilirdim.
  • snd88  (28.06.21 15:08:41) 
ben de aysira'dan almistim benimki de abarti suslu ve kabarik modellerden degildi oldukca sadeydi hatta, oldukca da uygun bir fiyata almistik. fatih'teki gelinlikciler carsisinin oradaki aysira'dan almistim orada cok fazla model vardi. kadikoy'deki aysira'da olmayan bir model bulmustum orada onu aldim mesela. standart beden neredeyse tam ustume olmustu bir tek askilarinda ufak bir kucultme gerekmisti o kadar.

kiralamakla satin almak arasinda getir goturune degmeyecek kadar anlamsiz bir fark vardi. basina bir sey gelir mi stresiyle ugrasmaya ve gercekten getir gotur yapmaya usendigimizden satin almistik biz de. askiya asili duruyor hala. ayagimiza dolanmadigi icin dursun bakalim diyorum simdilik. dogum kilolarimin tamamini verince yine icine girebiliyor muyum diye kontrol edicem :)

fatih'te gelinlikciler carsisi ve onun bulundugu cadde uzerinde milyon tane gelinlikci var, oralara bir bakabilirsin. pierre cardin filan da vardi. bir de pronovias var ama o paralari sadece 1 kere giymeyi dusundugum bir kiyafete vermek istemedim ben. ama orada da sade guzel modeller vardi.
  • in vino veritas  (28.06.21 16:44:42) 
Minimal gelinlik arayisindaydim, öyle cok yer gezmedim ama oleg cassinide minimal gelinlik kategorisindekileri denedim, su modelde karar kildim/ www.olegcassini.com.tr
Fotoda tarlatan olmasina ragmen o kadar kabarik degil ki ben tarlatansiz giyecegim. Vucut tipim normal ve 34-36 beden araliginda olsa dcey gibi sitelerden kiralardim ama üste tadilatla oturtulmayan gelinlik oldukca kötü görünüyor maalesef. Mesela bu gelinlikte omuz ve bel kisimlarinda tadilat yapilacak, boyu kisalacak, bir de kol ve bel ayrintilari ekletecegim. Ucret karsiligi bu tip degisiklikler de yapiyor oleg cassini, aklinizda olsun.

  • feliss  (28.06.21 17:33:30) 
Farklı günlerde giyme ihtiyacı yoksa kiralayın kesinlikle. Bedeninize göre modeli dikip kiralıyorlar zaten. Benim zamanımda kira ile satın alma arasında 500 lira fark vardı. Hayalimdi satın almak fark da az olunca aldım ama sonra saklama derdi büyük.
Benim gelinliğim dehşet süslü upuzun kuyruklu 30 kilo idi yer önersem bile işe yaramaz sanırım.

  • cilekli pasta  (28.06.21 18:14:41) 
Ben uzun süre araştırdım. Nişantaşı'nda Rent is the new chic diye bir mağaza var satış yok. Sadece tasarım gelinlik kiralıyorlar. Bu nedenle satın alırsanız 8k kiralarsaniz 7k diye kandırıp ikna etme dertleri yok. Çok hoş sade bir gelinlik kiraladım 3000 TL ye. Içinde duvak, beyaz kemer kurdelasi ve ayağa çarpmamasi için kabarık olmayan bir tarlatan dahil. Üstelik düğünüm Bursa'da olacağından kiralamadan 8 gün sonra teslim edeceğim. Kesinlikle öneririm. Bir daha gitmeyeceğiniz bir şeye 8-10 bin vermeye hiç gerek yok.


  • Kyhn  (29.06.21 11:11:11) 
Bu arada gelinlik piyasasına bakmadan önce 3000 de bana pahalı gelirdi. Ne gerek var derdim ama piyasaya bakınca şimdi çok uyguna hallettigimi görüyorum


  • Kyhn  (29.06.21 11:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.