[]

Düğün stresi

4 temmuz düğünüm var. İnanılmaz heyecanlı ve stresliyim. Sakinlesmek için ne yapabilirim ilaç vs kullanmalı mıyım. Böyle bir ilac kullanan varsa tavsiye edebilir mi? Teşekkürler cevaplar için.
Not: Alkol almamı tavsiye eden oldu ama alkol kullanmadığımdan bu öneriyi pas geçtim.



 
bana iyi geldi, bişey olmaz vs diyerek sakinleştirici vs ilaçlar önerenler olacaktır ama etkisi kişiden kişiye değişiyor. en son bu sebepten eşim bir günlük xanax kullanmıştı bir gün full uyudu ertesi günü psikolojisi alt üst oldu. bence heyecanını yaşa ama ilaç falan kullanma derim. alkol gerçekten ilaca göre çok daha doğru bir tavsiye olur.

onun dışında neden stresli olduğuna dair olan sebeplerin üstüne gitmen de faydalı olabilir.
  • roket adam  (28.06.21 01:49:13) 
Yapım böyle hep böyleydim ünide sunum yaparken mesela veya bu gibi durumlarda aşırı heyecanlanırım sesim, elim titrer. Düğünümde sakin kalmak istiyorum ilac yerine baska önerilere de açığım. Bitki çayı vb.


  • metos  (28.06.21 02:02:05) 
stres seviyeni etkileyen bir sürü faktör var. bu kadar vakitte hepsiyle baş edemezsin ama stresini azaltacak en kolay aksiyonları alarak başlayabilirsin.

off ver: 1-2 gün düğün ya da evlilikle ilgili hiçbir şeyle ilgilenme, karar alma.
Mutlaka iyi uyu, uykunu almaya özen göster.
İyi beslen. Yemek yemeyi unutma koştururken.
Müstakbel eşinle kaçamak yap, yapabiliyosanız sevişin.

Kafeini ve sigarayı azalt (eğer içiyosan) Melisa çayı falan gibi sakinleştiren bi çaya sar, maksat sakinleşmeyi hatırlatan bi ritüel olsun.

Unutma düğünden sonra kuş gibi hafif olacaksın. Boşuna hem kendini hem çevrendekileri yorma.
Su akar yolunu bulur lafını da kendine hatırlat arada.
  • nıç  (28.06.21 02:07:49) 
butun ilaclar xanax gibi agir degil (bir onerim yok maalesef ama belki gelir)
Kafeini ve sigarayı azalt +1
alkol ALMA
  • hot potato  (28.06.21 07:55:09) 
Bağımlılık yapmayan ara sıra kullanmak için basit sakinleştiriciler var ama eczacının önermesi daha doğru olur.

Bence imkan ve zaman varsa çıkıp 2-3 saat yürüyün spor yapın.
  • jazzabel  (28.06.21 08:52:50) 
ilac falan icme, alkol kullanmiyorsan aslinda avantajlisin dugunden bir saat once uc parmak kanyak seni mis gibi yapar. Sonrasi zaten karambol zaman zirt diye geciyor...

Keyfini cikar, hayirli olsun..
  • cooperr  (28.06.21 09:12:29) 
İlaç falan içme tabi ki. Stres yaptığın şey 5 saat sürecek bir organizasyon ve arka plandaki aksilikleri bir tek sen biliyorsun. Sandalyenin arkasındaki tülün renginin bir ton koyu olduğundan kimsenin haberi olmayacak.bu günleri tatlı anılar olarak hatırlayacaksın. Tadını çıkarmaya çalış:)


  • suicides underground  (28.06.21 10:43:56) 
Headspace tarzi programlar ile meditasyon öneririm.
Böyle bir haftaya geçecek bir olay icin ilac almaniz bence gereksiz olur. Bu stresi halledebilmeyi ogrenmeniz daha iyi olur, bu konuda da meditasyon yardimci olabilir.

  • logisticsmanager  (28.06.21 10:56:28) 
Adaçayından faydalanabilirsin. Ya da papatya çayı da olabilir sakinleştirici olarak. Bir dene istersen faydası olur mu olmaz mı diye.


  • asaf  (28.06.21 11:33:09) 
Tüm bu sağlık önerilerinin yanında bence en azından yakın olduğunuz tüm tanıdıklarınızla konuşup bir şekilde düğün öncesi-sırası çok kasmamalarını vs söyleyebilirsiniz. Düğün muhabbeti genelde akrabalara, gelin/damat tarafına iyi gözükme, gösteriş vs gibi saçma durumlardan aşırı stres yaptırıyor bence. Sağlığım için rahat olun, beni de geriyorsunuz diye konuşabilirsiniz. Aranızdaki yakınlığa göre bir şekilde uygun bir dille söylenebilir bence. Düğüne katılacak 2-3 yakın arkadaş ya da akrabanızdan da size tüm süreçte yardımcı olmasını ve sizi rahatlatmasını isteyebilirsiniz.

Kullanacağınız bu tarz ilaçlar hemen etki etmezler ayrıca, düğüne az kalmış.
  • gak  (28.06.21 12:57:06 ~ 12:57:58) 
Az mg beta blokor.. kardiyak problem yoksa. Sosyal ankisiyete


  • hunharca ben  (29.06.21 01:19:33) 
Düğünü iptal et paranın yarısını ye yarısını hayır işi


  • bir soru sorcam  (29.06.21 02:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.